Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavio: B.V. ]

01. 02. 2017. 09:21   >>  08:57

NBA LIGA

Sparsi lako protiv Oklahome

Košarkaši San Antonija pobijedili su u noći između utorka i srijede na svom terenu Oklahomu sa 108:94 u nastavku takmičenja NBA lige, a tim je do pobjede predvodio Kavaj Lenard sa 36 poena.

 

San Antonio je ovako prekinuo seriju od dva poraza i zadržao drugo mjesto na Zapadu. Tim iz Teksasa uspio je u potpunosti da zaustavi Rasela Vestbruka iz Oklahome u posljednjoj četvrtini, u kojoj nije dao nijedan poen.

Plejmejker Tandera je pre toga postigao 14 poena u trećoj četvrtini i imao ukupan učinak u 27 poena, 14 asistencija i šest skokova.

Trener San Antonija Greg Popović zabilježio je 1.126 pobjedu u karijeri, što znači da mu fali jedna da izjednači rekord lige po broju pobjeda sa istim timom, koji trenutno drži Džeri Sloun iz Jute.

U ostalim mečevima igranim u noći između utorka i srijede, Denver je poražen u gostima od Los Anđeles Lejkersa 120:116. Nagetsi su ponovo igrali bez povrijeđenog centra Nikole Jokića.

Denver je na poluvremenu imao četiri poena prednosti, ali su Lejkersi u trećoj dionici napravili preokret, samo da bi gosti posljednju dionicu počeli serijom 11:0.

Nakon toga se razvila velika borba, a Nagetsi su nekako čuvali prednost do dva i po minuta prije kraja, kada je 19-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac prvo smanjio na 111:110, a onda je Luis Vilijams donio Lejkersima minimalnu prednost, samo da bi Zubac novim košem donio timu iz Los Andjelesa vođstvo od 114:111, na 100 sekundi prije kraja, što mu je i bilo dovoljno za pobjedu.

Lejkersi su ovako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza, a Denver je uspio da sačuva osmo mjesto Zapada.

Vašington je na svom terenu pobijedio Njujork sa 117:101 i tako ostvario svoju petu uzastopnu pobjedu i ostao na deobi prvog mjesta Jugoistočne divizije. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Bredli Bil sa 28 poena, dok je Markif Moris dodao 24 poena i deset skokova.

Najefikasniji u Njujorku bio je Karmelo Entoni sa 26 poena.

Toronto je kod kuće poslije produžetka pobijedio Nju Orleans sa 108:106, iako je igrao bez Demara Derozana, a na poluvremenu je gubio 14 poena.

Ekipu je, međutim, poveo Kajl Lauri, koji je utakmicu završio sa 33 poena i deset asistencija. On je pogodio i pobjednički koš 4,3 sekunde prije kraja produžetka.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srijede:

Toronto – Nju Orleans 108:106

Vašington – Njujork 117:101

Hjuston – Sakramento 105:83

San Antonio – Oklahoma 108:94

Portland – Šarlot 115:98

LA Lejkers – Denver 120:116

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније