Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2017. 09:31 >> 09:16

OL STAR MEČ

Najviše poena ikad, Dejvis za istoriju

Spektakularan Ol star meč odigran je sinoć u Nju Orleansu, a na njemu su ispisane stranice istorije utakmice najboljih NBA igrača. Najveće NBA zvijezde su postigle čak 374 poena, a briljirao je Entoni Dejvis sa 52 poena, najviše što je iko ikad ubacio na Ol star meču.

Zapad je pobijedio Istok 192:182 u najefikasnijoj utakmici svih vremena, što je novi rekord Ol stara.

U istoriju je ušao košarkaš Nju Orleans Pelikansa Entoni Dejvis, koji je pred domaćim navijačima ubacio 52 poena, deset više od legendarnog Vilta Čemberlena koji je držao rekord čak 55 godina, legendarni košarkaš je 1962. postigao 42 poena.

Zvijezda Pelikana je očekivano postao MVP. Posljednji put da je domaći igrač podigao trofej za najboljeg igrača bio je 2011, kada je to učinio Kobi Brajant u "Stejpls Centru".

Dejvis je igrao najviše od svih, čak 32 minuta. Šutirao je čak 39 puta, a pogodio 26 šuteva. Praktično se nijesu ni igrale odbrane, a košarkaši Zapada su se utrkivali ko će mu asistirati za laka zakucavanja.

"Ovo je nevjerovatno. Ovo sam želio da uradim... da osvojim MVP titulu za ovu publiku, za ovaj grad. Ovo mi mnogo znači. Sljedeći put probaću da postignem 100 poena", rekao je Dejvis. 

Ekipe noćas nijesu mnogo igrale odbranu, zbog čega je postignut rekordan broj poena.

"To pokazuje da su momci prepoznali šta znači Ol star vikend", rekao je trener Zapada Stiv Ker.

Istakao se i igrač Oklahome Rasel Vestbruk, sa 41 poenom za 20 minuta na terenu. Najbolji strijelac lige je tako došao da brojke od 113 poena na posljednja tri Ol stara i tako postao najefikasniji igrač na tri vezana meča NBA zvijezda.

Njegov bivši saigrač Kevin Durant imao tripl-dabl učinak sa 21 poenom, 10 skokova i 10 asistencija. Prije Durenta, samo su tri igrača imali trocifrene brojke u tri kategorije - Dvejn Vejd (2012), Lebron Džejms (2011) i Majkl Džordan (1997).

Pored rekordera Dejvisa i super-efikasnog Vestbruka, te Durenta, za tim Zapada Stef Kari je postigao 21 poen.

Kod Istoka je najefikasniji bio grčki reprezentativac Janis Antetokounmpo sa 30 poena i serijom sjajnih zakucavanja, kojem je ovo bilo prvo učešće na revijalnoj utakmici najboljih igrača današnjice.

LeBron Džejms je ubacio 23 poena i postao prvi igrač sa 300 poena na Ol Star mečevima. Kajri Irving je ubacio 22 uz 14 asistencija i sedam skokova, dok je 20 dodao Ajzea Tomas.

Takođe, bila je to utakmica sa najviše zakucavanja u istoriji - čak 75, 18 više nego prošle godine.

Utakmicu u Nju Orleansu gledale su broje poznate ličnosti, među kojima pjevačica Bijonse i njen suprug Džej Zi, Džon Ledžend, kao i bivše zvijezde NBA lige.

Naredna Ol star utakmica održaće se 18. februara 2018. u Los Andjelesu, koji će rekordni šesti put biti domaćin zvijezda najjače košarkaške lige svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније