Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 03. 2017. 21:40   >>  22:30 1

ZAKOMPLIKOVALI SITUACIJU

Poraz Zvezde poslije produžetka

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu poslije produžetka od grčkog Olimpijakosa sa 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16, 6:8) u utakmici 27. kola Evrolige. Junak grčkog tima je Jorgos Printezis koji je prvo postigao poene za produžetak, a potom u dodatnih pet minuta pogodio i za pobjedu svog tima.

Odlučujuće poene postigao je Jorgos Printezis tri sekunde prije kraja, a u posljednjim trenucima Čarls Dženkins je sa pola terena pokušao da pogodi za pobjedu, ali nije bio precizan.

Crveno-bijeli su trenutno osmi na tabeli Evrolige sa skorom od 15 pobjeda i 12 poraza, odnosno ima dvije pobjede više od Darušafake. Olimpijakos je treći sa 19 trijumfa i osam poraza.

Tim Dejana Radonjića propustio je priliku da obezbjedi mjesto u Top 8, pošto bi tri kola pred plej-of imao tri pobjede više od Darušafake, koliko imaju Fenerbahče, Baskonija i Panatinaikos. Zvezda sada mora da ostvari dvije pobjede kako bi bila sigurni učesnik Top 8 faze.

Srpski i turski klub sastaće se u posljednjem kolu kada bi moglo da se odlučuje ko će u narednu fazu takmičenja. 

Crveno-bijeli su podbacili u prvom poluvremu u kojem su ubacili samo 17 poena, a vođstvo gostiju nakon prvih 20 miuta bila je 13 poena.

Međutim, Zvezda u nastavku počela da topi prednost rivala i prišla na minus 4. Olimijakos je nakon toga uspio ponovo da se "odlijepi" i dođe do dvocifrene prenosti, ali je Zvezda u finišu treće i na startu posljednje dionice napravila fantastičnu seriju od 18:0, za potpuni preokret.

Olimpijakos se vratio trojkama Agravanisa, nakon čega je uslijedila rezultatska klackalica. U posljednjem minutu, Gudurić je pogodio trojku, ali je Printezis nekoliko sekundi kasnije vratio i donio produžetak, u kojem su se bolje snašli gosti.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Marko Gudurić sa 14 poena, Čarls Dženkins je dodao poen manje, Marko Simonović je postigao devet, a Ognjen Kuzmić osam.

U ekipi Olimpijakosa najbolji je bio Kostas Papanikolau sa 17 poena, Dimitrios Agravanis je dodao 16, a 15. Srpski košarkaš Nikola Milutinov se nije upisao u strijelce.

Crvena zvezda u narednom kolu, u petak, gostuje Barseloni, dok Olimpijakos dočekuje Real Madrid.

"Ogromna potrošnja za nas, u našem ritmu i izmijenjenim rotacijama. To nije mali problem, ali kako ćemo izgledati prekosjutra (protiv Barselone), to samo mogao da zamislim. U stvari imaću prilike da vidim. A, nije to još to. Poslije toga nas čeka polufinale Jadranske lige, utakmica koja ima izuzetnu važnost", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić novinarima poslije utakmice.

U meču odigranom i istom terminu, Galatasaraj je pobijedio na svom terenu ekipu Uniksa sa 75:67 (21:23, 24:6, 12:12, 18:26).

Turski tim su do desete pobjede u Evroligi predvodili Džon Dibler sa 17 poena i Ostin Dej sa 12. U ekipi Uniksa, koja je upisala i 20. poraz, najbolji je bio Kit Lengford sa 24 poena.

Galatasaraj u narednom kolu gostuje Darušafaki, a Uniks na svom terenu igra protiv moskovskog CSKA.

Real ubjedljiv protiv Barselone

U posljednjem meču 27. kolu Evrolige košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Barselone sa 85:69 (22:13, 19:14, 23:24, 21:18).

Real je prvi na tabeli sa 20 pobjeda i sedam poraza, a isti skor ima i drugoplasirani CSKA. Barselona je upisala i 17. poraz i nalazi se na 12. poziciji.

Madridsku ekipu je do pobjede vodio Serhio Ljulj sa 21 poenom, Gustavo Ajon je dodao 14, a Entoni Randolf poen manje. U poraženom timu najbolji su bili Ante Tomić i Tajris Rajs sa po 12 poena.

Real u narednom kolu gostuje Olimpijakosu, dok Barselona dočekuje Crvenu zvezdu.

Ranije danas, CSKA je u Moskvi savladao ekipu Darušafake (95:85).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније