Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ Beta ]

25. 03. 2017. 22:27 >> 22:23

TRILER U BEOGRADU

Hečer obezbijedio Partizanu majstoricu

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Cedevite sa 74:73 (20:13, 19:21, 17:17, 18:22) i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige. Odlučujuća, treća utakmica ovog duela igraće se u Zagrebu 1. aprila.

Crno-bijele su do pobjede u prepunoj hali "Aleksandar Nikolić" vodili Vilijam Hečer sa 23 i Stefan Birčević sa 18 poena, Novica Veličković je dodao osam, a Uroš Luković šest poena. U poraženom timu najbolji je bio Rajan Boutrajt sa 25 poena, Miro Bilan je postigao 16, a Džon Vilijam Šurna deset poena.

Cedevita je bolje počela i prva je pogodila šuteve, tako da je stekla rano vođstvo, ali se Partizan brzo vratio u igru, poslije čega je i preokrenuo. Poslije koša Vanje Marinkovića, crno-bijeli su u drugom dijelu prve četvrtine poveli 12:10 i to vođstvo su čuvali do pred sam kraj meča.

Crno-bijeli su poslije prve četvrtine vodili 20:13, a početkom druge četvrtine i 22:15. Poslije toga su se raspucale obje ekipe. Rašad Džejms i Šurna su trojkama priveli Cedevitu na poen zaostatka, 25:24, a to je bi početak festivala trojki na obje strane. Birčević je pogodio dva šuta za tri, Hečer jedan, dok su sa druge strane bili uspješni Filip Krušlin i Boutrajt. Poslije te razmjene poena, domaći tim je otišao na poluvrijeme sa pet poena prednosti, 39:34.

Partizan je na početku dao koš, da bi poslije tehničke greške Miru Bilanu, Hečer pogodio bacanje i Luković dao koš za vođstvo domaćih 44:34, prvo dvocifreno bilo kog tima na meču. Cedevita je, međutim, odgovorila trojkama Boutrajta i Šurne, dok Partizan nije uspijevao da pogodi koš, tako da su Zagrepčani sredinom dionice izjednačili na 45:45.

Obje ekipe su tada teško davale koševe i borile su se za svaki poen, ali je Partizan opet došao do malo prostora poslije trojke Mihajla Andrića i penala Veličkovića, kojima je poveo sa 54:48, da bi u posljednjih 10 minuta ušao sa pet poena prednosti, 56:51.

Partizan je u posljednjoj dionici održavao između tri i pet poena prednosti, ali su obje ekipe propustile nekoliko prilika i svojim greškama nijesu uspijevale da promijene rezultat. Marko Tomas je na nešto manje od tri minuta prije kraja pogodio jedno bacanje, a onda i trojku, kojom je priveo svoj tim na poen zaostatka, 64:63.

Poslije koševa Veličkovića i Bilana, Vanja Marinković je postigao trojku, poslije čega je Partizan odbranio napad, da bi u svom sljedećem napadu Birčević bio fauliran poslije ofanzivnog skoka. On je dao jedno bacanje za pet poena prednosti 54 sekunde prije kraja – 70:65.

To, međutim, nije bio kraj, pošto je Boutrajt prvo pogodio oba bacanja, a onda je Gordon poslije izvođenja odmah izgubio loptu, nakon čega je Boutrajt dao trojku za izjednačenje 37 sekundi prije kraja. Hečer je sam završio sljedeći napad i postigao koš za 72:70 na 15 sekundi prije kraja.

Cedevita je izvela napad, lopta je odmah došla do Boutrajta, koji je postigao trojku za prvo vođstvo svog tima još od početka meča, 73:72, sedam sekundi prije kraja.

Partizan je imao sedam sekundi za napad, a lopta je došla do Hečera, koji se izborio za poziciju i pogodio pobjednički koš za 74:73.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније