Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2017. 10:24   >>  09:58

SPURSI BOLJI U DERBIJU

Poraz šampiona, Boston lider Istoka

Košarkaši San Antonija pobijedili su Klivlend sa 103:74, i tako nastavili borbu sa Golden Stejtom za prvo mjesto Zapada, dok je aktuelni šampion poslije ovog poraza ostao bez prvog mesta Istoka.

Kavaj Lenard predvodio je San Antonio sa 25 poena, dok su Pau Gasol i Lamarkus Oldridž dodali po 14 za petu uzastopnu pobkedu tima iz Teksasa. Spursi i dalje imaju dvije pobjede manje od prvog tima Zapada, Golden Stejta, koji je u seriji od sedam trijumfa.

Klivlendu je ovo bio drugi uzastopni poraz, odnosno treći u posljednje četiri utakmice, i sada ima trijumf manje od vodećeg Bostona na prvom mjestu Istoka. Ovo je aktuelnom šampionu najniži broj poena koji je postigao u sezoni.

Kavalirsi su meč završili bez svoje prve zvijezde Lebrona Džejmsa, koji je krajem treće četvrtine dobio udarac laktom u vrat. On je neko vrijeme proveo na klupi dok mu se ukazivala medicinska pomoć, a onda je otišao i nije se vraćao na parket.

Poslije meča je rekao da će biti spreman za sljedeći meč tima, protiv Čikaga u četvrtak. On je i tako bio najefikasniji u svom timu sa 17 poena.

Spursi su u jednom trenutku vodili i 33 poena razlike, a Džejms je poslije utakmice rekao da njegov tim prosto ne igra dobru košarku trenutno.

"Kada se uzmu u obzir problemi koje imamo, ovo je posljednji tim sa kojim želimo da igramo. Oni su dobro podmazana mašina koja iskorišćava sve što ne radimo dobro u ovom dijelu sezone. Prosto, ne igramo dobru košarku trenutno. Moramo to da riješimo. Ovo je delikatan trenutak za ekipu. Biće dana kada ću govoriti neke stvari, ali i onih kada ću izaći i igrati", rekao je Džejms.

Oklahoma je u gostima pobijedila Dalas sa 92:91, uz treći uzastopni "tripl-dabl" Rasela Vestbruka, odnosno 37. u sezoni. Tander je slavio serijom od 14:0 u završnici, u kojoj je Vestbruk postigao 12 poena. Meč je završio sa 37 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Maveriksi sada imaju 31 pobjedu i 42 poraza, devet kola prije kraja, što znači da će na kraju sezone imati negativan skor, prvi put od kada tim vodi Mark Kjuban, koji je uporno tvrdi da Vestbruk nije superzvijezda u NBA. Igrač je poslije meča demantovao da je bio posebno motivisan da bi ubijedio vlasnika Dalasa da promijeni mišljenje.

"Ma ne. Igram isto svake noći. Uopšte me ne zanima šta on priča. On radi svoj posao, ja radim svoj", rekao je Vestbruk.

Njemu fale još četiri "tripl-dabla" da bi izjednačio rekord Oskara Robertsona iz sezone 1961/62.

Demar Derozan je prije utakmice sa Orlandom proglašen za najboljeg igrača Istoka prošle nedjelje, a onda je postigao 36 poena za pobjedu svog Toronta nad Orlandom od 131:112, što je bio šesti uzastopni trijumf ekipe. Reptorsi su tako sačuvali korak za Vašingtonom, koji je treći u konferenciji i ima isti broj pobjeda.

Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl učinak- 12 poena, 15 skokova i četiri asistencije.

Sakramento je kod kuće u dramatičnoj završnici pobijedio Memfis sa 91:90. Trijumf timu iz prijestonice Kalifornije donio je Daren Kolison penalima pet sekundi prije kraja. On je bio i najefikasniji igrač tima sa 23 postignuta poena. Memfis je predvodio Majk Konli sa 22 poena.

Memfis je sedmi na Zapadu i trenutno ima šest pobjeda više od osmog Portlanda i Devetog Denvera, koji imaju još devet mečeva do kraja, dok Grizliji imaju osam.

Njujork je kod kuće pobijedio Detroit sa 109:95.

Rezultati utakmica odigranih u noći izmedju ponedjeljka i utorka:

Njujork - Detroit 109:95
Toronto - Orlando 131:112
San Antonio - Klivlend 103:74
Dalas - Oklahoma 91:92
Sakramento - Memfis 91:90
Juta - Nju Orleans 108:100

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније