Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 06. 2013. 16:38 >> 16:45

EVROPSKO PRVENSTVO

Crna Gora poražena od Turske

Crna Gora nije uspjela da sruši vicešampiona Evrope Tursku i revanšira se za poraz na prošlom prvenstvu. Velike probleme koje je naš tim imao u šutu znala je da kazni iskusna turska selekcija i slavi sa 66:57. Ipak, prolaz u narednu rundu nije ugrožen

Crna Gora je silovito počela  meč i povela 12:0, a malo kasnije košem uz faul Ive Perovanović i 15:2. Ipak, Turkinje su se brzo trgle i serijom 7:0 smanjile na  15:9.

Naš tim je do najveće prednosti stigao u finišu prve dionice 21:9, da bi Turkinje trojkom smanjile na 21:12, što je bio rezultat prve četvrtine.

Trećom trojkom, Jelena Škerović je vratila 12 razlike (26:14), ali su izabranice Midraga Baletića tada potpuno stale i do kraja poluvremena postigle samo jedan koš.

 Kvalitetna ekipa Turke je to znala da iskoristi i preko Palazoglu i Alben smanj na 28:25, da bi Ivegin trojkom donijela prvo vođstvo Turkinjama 29:28, a sa tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. 

Ipak, naše su dobro reagovale na startu nastavka i preko Škerović i Dubljević preokrenule na 34:31, a potom je uslijedila igra koš za koš. Nakon tajm-auta turskog selektora, njegov tim je napravio seriju 7:0 (trojka Vardarli, koševi Jilmaz i Čanitre) poveo 42:36, da bi njihovu seriju prekinula Iva Perovanović. Ipak, loša igra našeg tima se nastavila, što su kaznile Jilmaz i Tunčler trojkom uz zvuk sirene, pa su Turkinje posljednju četvrinu dočekale sa prednosšću od devet poena – 47:38.

Dubljević je sa četiri poena na početku posljednje dionice smanjila na 47:42 i  vratila nadu našem timu. Ipak, Turska je brzo izašla iz krize i preko Tunčler i sjajne Jilmaz vratila devet poena prendnosti (51:42). Turkinje su lako održavale vođstvo u narednih dva, tri minuta, da bi nakon promašaja Škerović za tri, Belozoglu bila faulirana i sa dva iskorišćena slobodna bacanja donijela velikih plus 11 svom timu 57:46, a do kraja je ostalo nešto više od četiri minuta.

Perovanović je kod rezultata 59:50 promašila dodatno slobodno bacanje i već tada se naslućivao poraz našeg rima. Balazoglu je trojkom minut i po prije kraja donijela Turskoj veliku prednost – 61:52. Uzvratila je Škerović takođe trojkom, a posljednja nada u preokret otišla je sa promašajem za tri Ane De Forž pola minuta prije kraja. Turska je potom lako odbranila prednost i slavila sa 66:57.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније