Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 04. 2017. 21:45 >> 22:08

FINALE PLEJ - OFA

Budućnost bolja od Mornara, povela u seriji

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar u "Morači" 78:64, u prvom meču finalne serije plej-ofa. Naredna utakmica biće odigrana u utorak u Baru.

Budućnost je bolje otvorila meč, u dva navrata je imala pet poena prednosti (9:4 i 13:8), ali Mornar je brzo uhvatio ritam i preokrenuo na 18:17.

Ipak, Budućnost je nakon uvodnih 10 minuta imala koš prednosti 20:10.

Tokom većeg dijela druge četvrtine igralo se koš za koš, da bi finiš pripao Podgoričanima. Nakon trojke Gordića odlijepili su se na 35:30, a ta razlika je bila i na poluvremenu 37:32.

Budućnost je drugo poluvrijeme otvorila serijom 5:0 i prvi put stekla dvocifrenu prednost - 42:32. Ubrzo nakon toga Petar Popović je trojkom donio plus 12 (50:38).

Budućnost je nakon bacanja Nikolića imala rekordnih 13 poena viška,a tek nakon toga se Mornar trgao.

Emir Hadžibegović trojkom i Vukota Pavić košem približili su Barane na 55:47, ali je  Gordić sekundu prije kraja napada pogodio trojku i vratio dvocifrenu prednost (58:47). Uoči posljednjih 10 minuta "plavi" su imali plus 12 (63:51).

Džons je vezao četiri poena na startu četvrte četvrtine, a kada je Ćalić pogodio trojku za minus pet (63:58) činilo se da će se meč rješevati u finišu. Međutim, to je bilo sve od Barana - Savović i Suad Šehović su vratili Budućnosti dvocifrenu razliku (67:58) i Budućnost se više nije osvrtala.

Podgoričani su rutinski priveli meč kraju do konačnih 78:64.

Podgorički tim do pobjede vodili su Nemanja Gordić sa 14 i Boris Savović sa 13, dok je Suad Šehović meč završio sa 11 poena.

U barskom timu najbolji je bio Lemon Džons sa 20 koševa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније