Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

29. 04. 2017. 17:27 >> 17:02

PAVIĆEVIĆ PORUČIO

"Sada je najvažniji mir"

Trener Mornara, Đorđije Pavićević naglašava da je njegovoj ekipi sada najvažniji mir.

Košarkaši Mornara i Budućnost Volija odigraće sjutra u Baru četvrtu utakmicu finala plej-ofa Erste lige.

"Imali smo jedan dan više za pripreme za četvrtu utakmicu što nam je dobro došlo. Sve što je bilo u Podgorici zaboravili smo, fokusirani smo na sjutrašnju utakmicu u Baru pred, vjerujem, 3.500 gledalaca. Mislim da ljubitelji košarke u Crnoj Gori zaslužuju da gledaju majstoricu jer time igra pod obručima samo dobija na popularnosti. Vjerujem da možemo do majstorice, ali ukoliko Budućnost Voli sjutra veče bude bolja u našoj dvorani, prvi ću, naravno, stisnuti ruku kolegi Đaletiću i čestitati titulu", kazao je Pavićević za portal Bar info.

Budućnost Voli, poslije tri odigrana meča, vodi sa 2:1 u pobjedama. Podgorički tim prvi duel pred svojim navijačima dobio je 78:64, dok je u drugom slavio Mornar 73:62 i izjednačio rezultat u seriji. Domaćin je slavio i u trećem meču 90:69 i poveo 2:1. U finalu igra se na tri pobjede.

Najiskusniji prvotimac Mornara, Balša Radunović proveo je u igri nepuna tri minuta i morao je na klupu zbog četiri faula (tri lične i jedne tehničke).

"To mi se nikad u karijeri nije dogodilo. Veliki uticaj na naš poraz imale su sudije. Pored toga, i mi smo griješili i poraz je bio neminovan. Sudije su svirale prvi kontakt što se rijetko dešava, posebno na ovako važnim utakmicama. Tako je palo u vodu sve što smo se dogovarali na treninzima, čitava koncepcija, jer smo morali da se, u hodu, prilagođavamo novonastaloj situaciji na terenu. U takvoj igri izgubili smo i samopouzdanje. Ipak, vjerujem da ćemo ga povratiti u četvrtoj utakmici pred našim navijačima. Recept za pobjedu i majstoricu je druga utakmica u Baru koju smo dobili agresivnom igrom. Moramo čvrstom igrom u odbrani svesti Budućnost na relativno mali broj poena i, sa druge strane, biti mirne ruke u napadu", ističe Radunović.

Utakmica u dvorani Topolica počeće u 20 sati.

Podgorički i barski tim bili su ove sezone rivali i u finalu Kupa Crne Gore, u kojem je Budućnost bila uspješnija.

Budućnost Voli bori se za 11 uzastopnu, ukupno 14. titulu prvaka.

Podgorički tim je, osim posljednjih deset titula prvaka Crne Gore, tri puta uzastopno bio šampion tadašnje SR Jugoslavije 1999, 2000. i 2001. godine.

Mornar igra za prvu titulu prvaka u klupskoj istoriji.

Bio je još dva puta finalista, 2011. i 2016. godine, ali je poražen od Budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније