Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ Beta ]

19. 05. 2017. 22:40   >>  22:14

ČEKA GA OLIMPIJAKOS

Fener lako pobijedio Real i plasirao se u finale

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se večeras u finale Evrolige, pošto su u drugom polufinalnom meču u Istanbulu pobijedili Real Madrid sa 84:75 (21:13, 23:21, 19:16, 21:25).Fenerbahče će u nedjelju od 20.00 u finalu igrati protiv Olimpijakosa, koji je u prvom polufinalu pobijedio CSKA sa 82:78, dok će se Real sastati s Moskovljanima u borbi za treće mjesto.

Fenerbahče je do pobjede predvodio Ekpe Judo sa 18 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Bogdan Bogdanović postigao 14, a Jan Veseli i Nikola Kalinić postigli su po 12.

U ekipi Real Madrida, koja je ligaški dio Evrolige završila na prvom mjestu, istakao se Serhio Ljulj sa 28 poena i osam asistencija, dok je Džejsi Kerol dodao 21.

Oba tima ušla su agresivno u meč, čvrsto se igralo u odbrani, ali je tim Željka Obradovića ipak bio koncentrisaniji u napadu, pa je poslije manje od četiri minuta igre imao prednost od 9:2.

Dobar početak meča je odmah razbudio publiku u dvorani "Sinan Erdem", koja je uglavnom bila ispunjena domaćim navijačima, što je dodatno motivisalo igrače Fenerbahčea.

Real nikako nije uspijevao u prvoj dionici da pronađe napadački ritam. Serhio Ljulj je od 13 poena svog tima postigao 11, pa je Fenerbahče poslije prvih 10 minuta vodio sa osam poena prednosti.

Početak druge četvrtine donio je nešto sporiju i neefikasniju igru na obje strane, ali kako je vrijeme odmicalo tako je Fenerbahče sve više preuzimao inicijativu i gradio vođstvo. Real se sredinom dionice trgao i prišao na osam poena zaostatka - 27:35, ali je na pauzu otišao sa dvocifrenim zaostatkom - 44:34.

Fenerbahče je u nastavku susreta kontrolisao situaciju, nije dopustio Realu da se primakne na manje od osam poena zaostatka, a u jednom trenutku imao je i prednost od 15 poena.

Madriđani su serijom 8:0 sredinom posljednje četvrtine djelimično uhvatili priključak, ali je Fenerbahče zaustavio taj nalet i meč uveo u mirnu završnicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније