Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila R.B.

21. 05. 2017. 22:07 >> 21:40

EVROLIGA

Feneru prva, Željku deveta titula

Košarkaši Fenerbahčea novi su prvaci Evrope. Turski šampion je večeras u Istanbulu u velikom finalu pobijedio grčki Olimpijakos rezultatom 80:64 i tako je došao do prvog trofeja pobjednika Evrolige. Željku Obradoviću ovo je deveta evropska trenerska titula.

Fener je u svom trećem F4, a drugom uzastopnom finalu, donio prvu titulu prvaka "Starog kontinenta" turskoj košarci. Najzaslužniji su bili Srbi, uz trenera Obradovića, najbolji pojedinci Fenera u finalu bili Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić sa po 17 poena.

Fener je odlično otvorio meč. Kalinić je posebno dominirao na otvaranju utakmice i na sredini prve dionice je reprezentativac Srbije ubacio devet od 16 poena Fenera za vođstvo od 16:8. Dobro je Obradovićev tim služio šut za tri u prvoj četvrtini. Fener je nakon deset minuta igre imao osam poena prednosti, 26:18.

Otvaranje drugog perioda pripalo je grčkom velikanu. Došli su na minus četiri (29:25), ali su propustili dva napada da se potpuno vrate u egal. Olimpijakos u finišu prvog poluvremena vratio u utakmicu, a na odmor je Fenerbahče otišao sa samo pet poena prednosti, 39:34.

Na otvaranju posljednje dionice turska ekipa je potpuno slomila rivala, a trojkom Per Antića su otišli na velikih plus 18, 68:50.  Do krajagrčki tim nije uspio da dođe do čuda. Fener je mirno priveo meč kraju i okitio se prvom titulom prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Kalinića i Bogdanovića, u timu šampiona, pratili su Luiđi Datome sa 11 poena i šest skokova, te Ekpe Judo sa deset poena, devet sokova i pet blokada.

Olimpijakos je predvodio Kem Birč sa 14 poena bez ijednog skoka, a dvocifren učinak imao je još samo Nikola Milutinov sa deset poena. Podbacio je Vasilis Spanulis koji je pogodio tek dva od 12 šuteva iz igre, mada je imao osam asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније