Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavila J.B.Č. ]

23. 05. 2017. 09:59 >> 09:40

4:0 PROTIV SPURSA

Golden Stejt u velikom finalu NBA lige

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su noćas u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije pobijedili San Antonio sa 129:115 i eliminisali ga sa 4:0.

Golden Stejt je postao prva ekipa u istoriji NBA lige koja je počela plej-of skorom 12:0, odnosno koja je stigla do velikog finala bez poraza.

Voriorse je predvodio Stefen Kari sa 36 poena, pet skokova i šest asistencija, a dobru partiju prikazao je i Kevin Durent sa 29 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Drejmond Grin postigao je 16 poena, uz osam skokova i osam asistencija, Jan Klark 12 poena, a Klej Tompson 10 poena i šest skokova.

"Skor od 12:0 je sjajan, ali to ne znači ništa pred finalnu seriju, to nam je jasno", rekao je Kari.

U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Kajl Anderson sa 20 poena i šest skokova, Manu Djinobili postigao je 15 poena uz sedam asistencija, Peti Mils dodao je 14 poena, a Pau Gasol 14 poena i devet skokova.

Golden Stejt je tokom četvrte utakmice imao i 22 poena prednosti, sedam minuta prije kraja Spursi su došli na 94:108, ali nijesu uspjeli više od toga da urade. San Antonio je vodio samo jednom, na početku utakmice.

Voriorsi su se treći put uzastopno plasirali u finale NBA lige i čekaju pobjednika duela aktuelnog šampiona Klivlenda i Bostona. U tom duelu Klivlend vodi sa 2:1.

"Sjajno je biti jedan od dva preostala tima, vidjećemo kako će biti", rekao je Durent.

U ekipi San Antonija starter je bio Manu Djinobili, koji bi mogao da napusti klub, ili čak da završi karijeru.

"Počeli smo sa njim iz poštovanja. To je bio razlog. Prije utakmice razmišljao sam da li bi ovo bila posljednja utakmica u kojoj je igrao i nijesam želio da propustim priliku da mu odam počast pred domaćim navijačima, za svu nesebičnost koju je prikazivao svih ovih godina", rekao je trener San Antonija Greg Popović.

Đinobili je rekao da je Golden Stejt zasluženo osvojio titulu šampiona Zapadne konferencije.

"Ovo je drugi put u 15 godina da nas je neko izbacio sa 0:4, a takve serije je najlakše podnijeti jer znaš da si bio nadigran. Protivnik je bio bolji, u ovom slučaju, mnogo bolji od nas", rekao je 39-godišnji Đinobili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније