Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ rtcg, beta ]

23. 05. 2017. 19:43   >>  19:53

SKUPŠTINA ODLUČILA

ABA liga sa 12 klubova, Bar domaćin Super kupa

ABA liga će naredne sezone brojati 12, a ne kao do sada 14 klubova, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine, koja je održana u Zagrebu.

Do skraćenja lige došlo je zbog zgusnutog rasporeda, pošto će se tokom sezone prvi put igrati kvalifikacije nacionalnih selekcija.

U ligi će igrati Budućnost Voli, Mornar, Cedevita, Cibona, Zadar. MZT, Olimpija i Igokea, te četiri predstavnika Srbije.

Skupština je ujedno donijela odluku da sezona počne Superkupom, koji će se igrati 20. do 23. septembra u Baru. U "Topolici" će se igrati i naredna dva turnira.

Takođe, zaključeno je da postoji šansa da se formira ABA liga 2.

Što se tiče juniorske ABA lige, vjeroatno će se tokom sezone organizovati turnirska takmičenja.

Skupština Jadransje lige zaključila je i da je prethodna sezona bila "izuzetno uspješna", kao i da se učvrstila kao "pokretač razvoja košarke u regionu", kao i da to potvrđuju finansijski, sportski i marketinški izvještaji za sezonu 2016/17.

"U prilog tome takođe govori zadovoljstvo gledalaca, kao i veliki rast posjeta na zvaničnom sajtu, aplikacijama i svim društvenim mrežama. ABA liga je po svim osnovama napravila korak naprijed, odgovorila na mnoge izazove i izgradila čvrst temelj za dalji razvoj", navodi se u saopštenju.

Skupština je navela i da je ostvarila finansijsku dobit koja će biti ravnomjerno podijeljena na klubove učesnike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније