Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2017. 13:01 >> 12:49
13

ODLIKOVAN U PODGORICI

Mirotiću orden Svetog Save

Proslavljeni NBA košarkaš Nikola Mirotić dobio je najveće odlikovanje koje dodjeljuje Srpska pravoslavna crkva – Orden Svetog Save prvog stepena, koji se dodjeljuje za dobročinstva i posvećnost vjeri.

Španskom reprezentativcu, koji je porijeklom iz Podgorice, orden je dodijeljen sinoć na svečanosti u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, prenosi FOS Media.

Odluku da se Mirotiću dodijeli najveće odlikovanje Srpske pravoslavne crkve donio je Sveti arhijerejski sinod SPC, na čelu sa patrijarhom Irinejom, a dodijelio mu ga je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije. To odlikovanje ranije su dobili Novak Đoković, Vlade Divac i Dejan Bodiroga.

"Ovo je dan koji ću čuvati u svom srcu dok sam živ", izjavio je Mirotić nakon uručenja ordena.

"Put koji nas vodi ka Hristu je jedini pravi i istinit. Želim da zahvalim supruzi Nini, jer bez njene pomoći i podrške ništa ne bih ostvario, tako da ovaj orden podjednako pripada i njoj", rekao je košarkaš.

Amfilohije se zahvalio Mirotiću za donacije i pomoć koju je pružao SPC u Crnoj Gori, kao i za humanitarnu pomoć za narodnu kuhinju pri Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Mitropolit crnogorsko primorski je tom prilikom ispričao jednu anegdotu. "Nekoliko košarkaša posjetilo je pokojnog patrijarha Pavla. Oko njega sve dvometraši, a patrijarh Pavle nizak tjelesno, ali visok u duhovnom smislu, pogleda oko njih gorostasnih i reče: `O gospodo, oprostite što vas zaklanjam`".

Nakon svečanosti, Mirotić je govorio i o duelima sa Crnom Gorom, sa kojom će se Španija sastati na predstojećem Eurobasketu, kao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

"Bio sam srećan kad sam saznao da ćemo igrati protiv Crne Gore, jako emotivna utakmica za mene", kazao je košarkaš Čikago Bulsa i podsjetio da je već jednom igrao protiv Crne Gore u mlađim kategorijama na Evropskom prvenstvu za mlade u Hrvatskoj, na kojem je osvojio bronzu.

"Bilo mi je teško. Nije lako igrati, ali to je moj posao. Ako budem u timu protiv crne Gore, pokušaću da to uradim na najbolji način, kao na svim utakmicama", izjavio je Mirotić.

On još uvijek nije suguran da li će u septembru nastupiti na Eurobasketu, pošto, kako je rekao, mnogo toga zavisi od kluba.

"Ako produžim ugovor kao što bi trebalo, njihov prvi cilj je da ostanem tako i da se spremi za novu sezonu. Sada je vrijeme kada trebam da napravim korak naprijed. Moj cilj je da igram na EP i, ako Bog da, da osvojim još jedno zlato", naveo je Mirotić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније