Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

12. 06. 2017. 14:26 >> 21:43

PEŠIĆ O "CRVENIMA"

"Neće biti ugodno igrati protiv Crnogoraca"

Izuzetno dobro poznajem sve vaše igrače i tu vidim kvalitet. Ono što je bitnije, Bogdan Tanjević, vaš selektor i moj bivši trener, će vjerujem napraviti izuzetnu ekipu. Da li će to biti dovoljno za medalju? Ne znam, ali siguran sam da ćete biti sudionik borbe oko toga ko će medalje osvojiti, kazao je trofejni trener, Svetislav Pešić.

Za Svetislava Pešića kažu da ima nepogrješiv njuh za trofeje i odličja. I nije ispravno predstavljati ga samo kao trenera koji je Jugoslaviji podario posljednju titulu prvaka svijeta, u Indijanapolisu 2002.

Ne bi bilo pravedno prema Pešiću dodati samo i evroligašku titulu, osvojenu sa Barselonom 2003. godine, pa ni kao senzacionalnog prvaka Evrope sa Njemačkom 1993. godine. Prije svega, on je bio selektor juniorskog jugoslovenskog tima koji je 1987. bio svjetski prvak.

U toj generaciji Pešić je selektirao Divca, Kukoča, Đorđevića, Rađu! Njegovo gostovanje na "Košarkaškoj klinici" u Podgorici, gdje je pred domaćim trenerima predavao napad u tranziciji i pik-en-rolu, iskoristili smo da dobijemo njegovo mišljenje o kvalitetu crnogorske selekcije.

"Izuzetno dobro poznajem sve vaše igrače i tu vidim kvalitet. Ono što je bitnije, Bogdan Tanjević, vaš selektor i moj bivši trener, će vjerujem napraviti izuzetnu ekipu. Da li će to biti dovoljno za medalju? Ne znam, ali siguran sam da ćete biti sudionik borbe oko toga ko će medalje osvojiti", rekao je Pešić za Arenu.

Prije svega, slavni trener vidi selekciju Crne Gore kao projekat dugoročnog potencijala.

"Ono što mi se svidjelo je izuzetan rad koji prepoznajem na svim nivoima oko reprezentacije. Jedan segment toga je i ovaj tradicionalni seminar, koji je izuzetna prilika za mlade stručnjake da nauče, upoznaju se, razmjene iskustva. Zato ne sumnjam da će velika šansa doći i da ćete imati tim za medalje. Ako ne sad, onda u narednih nekoliko godina. Zato, u kontekstu priče o medaljama, kada je Crna Gora u pitanju, reći ću, zašto ne!", dodao je Pešić.

Trenerska legenda koja od prošle godine ne vodi nijedan klub, zbog zdravstvenih razloga, ipak je istakla koliko težak posao čeka Crnu Goru na ovom Eurobasketu.

"Ne radi se samo o izuzetno teškoj grupi na startu, u Klužu. Već i onoj sa kojom se ukrštate u drugoj rundi, u Istanbulu. Ipak, vjerujem da nikom neće biti ugodno da igra protiv Crnogoraca. Još jednom, biće to izuzetan tim", zaključio je Pešić.

Trenerska klinika u Podgorici juče je završena, uz učešće sedam predavača i preko 100 crnogorskih trenera kao polaznicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније