Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2017. 08:52 >> 08:25

PROBLEM DUŽINA UGOVORA

Još se pregovara s Džikićem

Svi detalji ugovora Aleksandra Džikića u vezi preuzimanja trenerskog posla u Budućnost Voliju nijesu utanačeni juče do kasnih popodnevnih časova.

Kako Arena nezvanično saznaje, trenutni kamen spoticanja u definitivnom dogovoru uprave podgoričkog kluba sa beogradskim stručnjakom je dužina ugovora. Svi ostali detalji saradnje su utanačeni, od izbora pomoćnika do jasne vizije tima koji treba da naredne sezone bude konkurentan u ABA ligi.

Džikić je preko svog agenta Miška Ražnatovića jasno tražio ugovor na dvije ili tri godine u crnogorskom šampionu. Sa druge strane, klub je spreman da mu ponudi opciju „jedan plus jedan“, gdje bi se ugovor u slučaju obostranog zadovoljstva postignutim rezultatima po automatizmu produžio narednog ljeta.

Doskorašnji trener Partizana je jasan u namjeri da u Podgorici želi dugoročan projekat, i samo tako vjeruje da može stvoriti tim na bazi mladih, crnogorskih igrača iz mlađih selekcija Budućnost Volija. Džikić naš najveći klub vidi kao konačnu priliku da nakon niza loših iskustava dobije povjerenje da dugoročno radi i planira, u stabilnom projektu.

To u Partizanu nije imao, što zbog finansijske situacije u klubu što zbog čestih ,,turbulencija“ u upravi, koje su kulminirale odlaskom predsjednika Nikole Pekovića. Budućnost Voliju je prije svega potrebna stabilnost, kao klubu koji je u posljednjih 20 mjeseci napravio čak šest rotacija na mjestu šefa stručnog štaba.

Predsjednik Dragan Bokan u intenzivnoj je komunikaciji sa Džikićem i agentom Ražnatovićem, a pozitivan ishod pregovora očekuje se u najkraćem roku. To je prijeko potrebno, s obzirom na to da rivali već intenzivno rade na dovođenju igrača za narednu sezonu - dok ,,plavi“ tek treba da preciziraju na koga od iskusnih prvotimaca i dalje računaju od avgusta, kada počinju pripreme.

Vremena za rješavanje pitanja šefa stručnog štaba je sve manje, bez obzira na to što sezona počinje tek u oktobru, nakon Eurobasketa.

(Arena)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније