Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 06. 2017. 19:11   >>  18:59

DŽIKIĆ PORUČIO

Težićemo da imamo što više domaćih igrača

Srpski stručnjak Aleksandar Džikić zvanično je predstavljan kao novi trener košarkaša Budućnosti. On je potpisao dvogodišnji ugovor. Džikić je poručio da će podgorički klub težiti tome da ima što veći broj domaćih igrača.

“Imamo iste poglede o radu ozbiljnog kluba, zato je došlo do saradnje. Pokušaćemo da budemo sredina za igrače da idu naprijed. Težićemo da imamo što veći broj domaćih igrača”, rekao je Džikić.

Čelnici "plavih" dogovorili su dolazak Danila Nikolića, dok je Nikola Ivanović prihvatio sve uslove koje mu je ponudila Budućnost, ali transfer ne može da se realizuje zbot obaveza AEK-a prema našem pleju.

“Tražićemo stranca spolja i na poziciji pet, u zavisnosti od realizacije pregovora s ovim igračima”, rekao je Džikić.

Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan izjavio je da će cilj u narednoj sezoni biti opstanak.

“Tu prije svega mislim u radu sa mlađim kategorijama. Pokušaćemo da stvorimo tim sa deset domaćih igrača i njima damo prostor. Cilj je opstanak, a ne plasman među četiri”, izjavio je Bokan.

Džikić je trenersku karijeru započeo je 1994. godine, kao asistent u Beovuku, gdje je tri sezone kasnije postao i glavni trener. Zatim je ponovo radio kao asistent i to šest godina u Partizanu te dvije godine u Minesota Timbervulvsima, poslije čega je samostalno radio u Olimpiji, Krki, Lijetuvos ritasu, kao i reprezentaciji Makedonije.

Najviše uspjeha imao je u Krki. Za tri sezone je osvojio tri titule u nacionalnom prvenstvu, Fiba Euročelendž kup i po dva Kupa i Superkupa Slovenije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније