Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

27. 06. 2017. 11:03   >>  10:44

"TRIPL-DABL" SEZONA

Vestbruk najkorisniji igrač NBA lige

Košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige u sezoni 2016-2017, u kojoj je postavio novi rekord po broju "tripl dabl" učinaka, 42.

NBA liga je noćas na svečanosti u Njujorku, kojoj su prisustvali brojni igrači, treneri i poznate ličnosti, uručila nagrade najboljim igračima lige, a Vestbruk je dobio priznanje, pošto je oborio rekord Oskara Robertsona, koji je u sezoni 1961-1962 imao 41 "tripl dabl".

U trci za nagradu MVP bili su Džejms Harden iz Hjustona i Kavaj Leonard iz San Antonija.

Za najboljeg "rukija" proglašen je Malkolm Brogdon iz Milvokija, koji je postao prvi igrač dobitnik te nagrade od 1996., a da nije izabran u prvoj rundi na draftu. U trci su bili i igrači Filadelfije Džoel Embid i Dario Šarić.

Košarkaš Milvokija Janis Adetokunbo proglašen je za igrača koji je najviše napredovao. Osim njega, u konkurenciji su bili srpski košarkaš iz Denvera Nikola Jokić i Rudi Gober iz Jute.

Jedina važnija nagrada koja je pripala nekom igraču iz šampionske ekipe Golden Stejta bila je za najboljeg defanzivca lige, a pripala je Drejmondu Grinu. Osim njega, u trci su bili Rudi Gober iz Jute i Kavaj Leonard iz San Antonija.

Najbolji trener godine je Majk Dantoni iz Hjustona, a u konkurenciji su bili Greg Popović iz San Antonija i trener Majamija Erik Spolestra.

Za najboljeg šestog igrača, odnosno rezervistu, imenovan je Erik Gordon iz Hjustona, u konkurenciji saigrača Lua Vilijamsa i Andrea Igodale iz Golden Stejta.

U najboljem "ruki" timu su Malkom Brogdon (Milvoki), Dario Šarić (Filadelfija), Džoel Embid (Filadelfija), Badi Hild (Sakramento) i Vili Ernangomes (Njujorks).

Najbolji odbrambeni tim lige čine Drejmond Grin (Golden Stejt), Rudi Gober (Juta), Kavaj Leonard (San Antonio), Kris Pol (Los Andjeles Klipsers) i Patrik Beveli (Hjuston).

Najbolje zakucavanje izveo je košarkaš Oklahome Viktor Oladipo, u utakmici protiv Atlante, a najbolju blokadu Kavaj Leonard iz San Antonija u duelu protiv Hjustona.

Najbolju asistenciju izveli su košarkaši Golden Stejta, kada je Drejmond Grin dodao do Stefena Karija, a on do Kevina Durenta.

Za najbolji pobjednički koš proglašen je pogodak Rasela Vestbruka protiv Denvera, a najbolji fer-plej igrač je Kemba Voker iz Šarlota.

Najbolju partiju pružio je košarkaš Golden Stejta Klej Tompson protiv Indijane, kada je postigao 60 poena.

Košarkaš Dalasa Dirk Novicki proglašen je za najboljeg saigrača, dok je legendi Bostona Bilu Raselu uručena nagrada za životno djelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније