Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ onogost.me ]

04. 07. 2017. 17:48 >> 17:19
1

BOJAN DUBLJEVIĆ

''Valensijanac iz Crne Gore''

Od sale Sportskog centra u Nikšiću do osvajača najbolje lige u Evropi, titule najboljeg centra lige i najkorisnijeg igrača finalne serije sa Real Madridom. Nikšićanin Bojan Dubljević za špansku televiziju dao je zanimljiv intervju u kojem nije bilo samo riječi o košarci.

U nastavku je njegov kratki osvrt na košarkašku karijeru, njegovo shvatanje košarke, života, njegov put od, kako reče, debelog dječaka do zvijezde evropske košarke.    

- Kada sam kući uvijek samom sebi govorim „ti možeš, ti možeš“, jer uvijek vjerujem u sebe.

- U startu, dok sam počinjao da treniram, igrao sam klasičnu košarku – samo igra iz reketa, dok sada igram „modernu košarku“ i sa igrom u reketu i sa šutem za tri poena.

- Počeo sam da idem na treninge kada sam imao 15, tačnije 14 i po godina, jer sam bio veoma debeo, i želio sam da izgubim višak kilograma.

- Trenirao sam devet sati dnevno i napredovao svakoga dana... I sada sam igrač Valesnije.

- „Dodaj loptu Dubljeviću, Dubljević će „ubiti“ sve“.

- Kada sam bio dijete želio sam da imam bradu, i sada imam bradu i vjerujem da je u njoj moja snaga.

- Slušam Ramštajn, System of down, Slipknot, jer je to „agresivna“ muzika, a ja sam kao igrač agresivan, pa tako prije svake utakmice slušam metal i rock muziku i tu dobijam energiju.

- Bojan kaže da ima samo jedno mjesto gdje bi igrao košarku. „To je tačno, Valensija mi se dopada i to je moja druga kuća. Za mene je Valensija najbolji klub u Evropi i želim da igram ovdje“. U godini iz snova, u kojoj je i produžio ugovor sa Valensijom do 2020. godine, Bojan je imao učinak od 12,9 poena, 5,8 skokova i 16,3 indeks uspješnosti u regularnom dijelu sezone i učinak od 13,5 poena, 7,2 skokova i 17,5 indeks uspješnosti u finalnoj seriji.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније