Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2017. 23:25   >>  22:57

MLADA REPREZENTACIJA

Košarkaši izborili opstanak u A diviziji

Mlada reprezentacija izborila je opstanak u elitnom rangu evropske košarke – izabranici Dušana Dubljevića u prvom meču razigravanja za plasman od 9. do 16 mjesta na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godine na grčkom Kritu, savladali su nakon produžetka selekciju Slovenije 83:78, pa će i narednog ljeta igrati u A diviziji.

Treći put na Evropskom prvenstvu, ''crveni'' su morali da igraju produžetke, drugi put su slavili i ispunili zacrtani cilj – opstanak u eliti. Crna Gora u nastavku šampionata će razigravati za plasman od 9. do 12. mjesta, a prvi protivnik, u subotu (13. 30 sati) biće selekcija Turske, koju su ''crveni'' savladali na startu šampionata.

Nije djelovalo da će biti tako uzbudljivo, jer je tim Dušana Dubljevića u 26. minutu poveo 48:34.

Tada je potpuno stao - „dežela” je sa 12 vezanih poena do kraja trećeg kvartala prišla na 48:46, a na koš i dodatno bacanje Miloša Grkovića na početku posljednjeg kvartala odgovorila novom serijom, ovog puta 10:0 za 56:51.

Slovenci su nekoliko puta stizali i do plus šest, a kada je Žan-Mark Šiško pogodio za 69:63 na 56 sekundi prije kraja, činilo se da pomoći nema.

Ali, prvo je Miloš Popović realizovao tri bacanja, a potom je Filip Bakić pogodio trojku za izjednačenje 17 sekundi prije kraja.

"Crveni" su odbranili posljednji napad protivnika, a u dodatnih pet minuta je bilo dosta promjena vođstva, da bi naša selekcija riješila meč serijom 6:0 u posljednjih 30 sekundi.

Miloš Popović je bio najefikasniji sa 25 poena, uz 10 skokova, dok je Filip Bakić upisao 21, uz osam asistencija. Milić Starovlah je upisao 14 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније