Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta, Mina ]

13. 08. 2017. 22:55 >> 23:16
17

TROFEJ BEOGRADA

Crna Gora izgubila od Srbije

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije 82:71, u drugom meču na Trofeju Beograda.

Srbiju je do pobjede predvodio Bogdan Bogdanović sa 25 poena, dok je Stefan Birčević dodao 15. U Crnoj Gori se istakao Bojan Dubljević sa 13, a po 10 postigli su Nikola Vučević i Nemanja Djurišić.

Crna Gora je poslije prve četvrtine imala prednost od pet poena - 24:19. Ekipa Bogdana Tanjevića bila je prije svega raspoložena u šutu za tri poena, koji im je i donio prednost, ali i nešto lošija odbrana Srbije.

Đordjevićev tim je do sredine druge četvrtine bio u zaostatku, ali onda su krenuli u seriju koju su predvodili raspoloženi Stefan Birčević i Bogdan Bogdanović.

Čvršćom odbranom i dobrom igrom u napadu Srbija je stigla do preokreta i na poluvremenu je vodila sa 46:37.

Bogdanović i Stefan Jović su na početku treće četvrtine doveli Srbiju do dvocifrene prednosti.

Crna Gora je ipak uspjela da smanji zaostatak i nakon trojke Bojana Dubljevića dođe na tri poena zaostatka - 58:55 na minut i po prije kraja treće četvrtine.

Srbija je uspjela da odbije nalet Crnogoraca, Bogdanović i požrtvovani Lazić su pokrenuli "orlove" koji su serijom 6:0 došli do prednosti od 64:55.

Posljednja dionica donijela je veliku borbu, ali Srbija je uspjela da nadigra Crnu Goru, prije svega dobrom igrom Bobana Marjanovića pod košem, ali i raspoloženim Birčevićem i na kraju dođe do trijumfa.

Turnir u Beogradu u sklopu je priprema za Evropsko prvenstvo, koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti odigrano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. 

Rivali Crne Gore u C grupi, u Klužu, biće Španija, Hrvatska, Češka, Mađarska i Ruminija. 

Crnogorske košarkaše do polaska za Kluž očekuju nastupi na turnirima u francuskom Tuluzu i Istanbulu. 

Rivali u Tuluzu, od 18. do 20. avgusta, biće im Italija, Francuska i Belgija, dok će 24. i 25. avgusta u Istanbulu igrati protiv domaćina Turske i selekcije Ukrajine. 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније