Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ kscg.me ]

20. 08. 2017. 21:18 >> 22:22

ZADOVOLJAN PRIPREMAMA

Tanjević: Imamo energiju

Imamo energiju, to je ono čime se najviše bavim, jer samo tako možemo da imamo formu, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bogdan Tanjević.

Nakon ubjedljivog poraza od Francuske u subotu, muška seniorska reprezentacija je regovala na pravi način – u najboljem izdanju u pripremnom periodu ostvarena je pobjeda protiv 78:64.

"Igrači su našli koncentraciju i želju da potroše energiju, prije svega u odbrani. Imali smo dobru defanzivu, protiv tima, koji je juče sa 20 razlike dobio Italiju, i koji je veoma, veoma talentovan", rekao je selektor Bogdan Tanjević.

Nikola Vučević je vodio Crnu Goru do pobjede, sa 17 poena i devet skokova.

"Odigrali smo dobru utakmicu, najbolju do sada. Imali smo dobru timsku odbranu, nijesmo im dali da igraju onako kako žele", rekao je as Orlanda.

Crna Gora nakon Tuluza ide u Istanbul, gdje će igrati dva zvanična kontrolna meča, sa Turskom i Ukrajinom, te jedan duel sa domaćinom zatvorenog tipa...

Desetak dana do početka Eurobasketa, Tanjević je zadovoljan.

"Imamo energiju, to je ono čime se najviše bavim, jer samo tako možemo da imamo formu. Utakmice na Evropskom prvenstvu se igraju 110 posto u odbrani, a 100 posto u napadu. Mislim da smo dostigli taj nivo energije, a da ćemo na šampionat doći u dobroj formi", rekao je Tanjević.

Rezultati u pripremnom periodu nijesu važni, naglasio je Vučević.

"Ne brojimo pobjede i poraze u pripremnim mečevima. Ove utakmice služe za uigravanje, da se vidi koja je najbolja petorka, kako da se rotiramo kasnije... Igrali smo sa jakim rivalima, protiv Grčke i Italije izgubili na jednu loptu, ali ponavljam – naš cilj je da 1. septembar dočekamo u najjačoj mogućoj takmičarskoj formi", kazao je Vučević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније