Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

01. 09. 2017. 18:54 >> 18:26
3

BOGDANOVIĆ PRESUDIO

Srbija bolja od Letonije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobjedom je počela Evropsko prvenstvo, pošto je danas u Istanbulu trijumfovala nad selekcijom Letonije sa 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22) u prvom kolu Grupe D.

Srbiju je do pobjede predvodio Bogdan Bogdanović sa 30 poena, Milan Mačvan je ubacio 14, a Boban Marjanović poen manje. Marko Gudurić je postigao devet poena, Vladimir Lučić sedam, a Ognjen Kuzmić šest.

Najefikasniji u redovima Letonije bio je Darius Bertans sa 23 poena, dok je njegov brat, Davis postigao 16. Izabranici Aleksandra Đorđevića u drugom kolu igraju protiv Rusije, a Letonija protiv Belgije. Ti mečevi su na programu sjutra.

Košarkaši Srbije su loše počeli meč, šut ih nije služio, pa je Letonija sve do sredine druge četvrtine imala prednost koja je u jednom momentu iznosila i 12 poena.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su sustigli neugodne Letonce i u 14. minutu meča poenima Mačvana sa linije za slobodna bacanja došli do prvog vođstva na utakmici (32:30).

Košarkaši Srbije su se nakon toga razigrali i napravili seriju 12:2, ali su Letonci na veliki odmor, ipak, otišli s prednošću od dva poena (45:47).

Poslije uvodnih poena Letonaca na početku treće dionice, Srbija je zaigrala mnogo bolje i serijom 8:0 stigla do prednosti od 53:49. Seriju Srbije prekinuo je Davis Bertans trojkom, ali su srpski košarkaši potom nastavili u istom ritmu.

Poenima Bogdanovića, Mačvana, Kuzmića i Milosavljevića, Srbija je stigla do plus osam, što je bila najveća prednost olimpijskih vicešampiona. Letonija je sa dva brza napada prepolovila zaostatak, ali je Srbija je na posljednji odmor otišla sa pet poena prednosti.

Srbija je održavala prednost sve do tri minuta prije kraja meča kada su Letonci iskoristili nekoliko "praznih" minuta i poveli sa 73:75. Međutim, poenima Jovića, Gudurića i Bogdanovića Srbija je napravila seriju 7:0 na ulasku u posljednja dva minuta meča. Srbija je do kraja meča nije više ispuštala prednost, pa je upisala prvu pobjedu na šampionatu Evrope.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније