Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2017. 16:34   >>  17:37 7

ŽELJA TANJEVIĆA

"Da me zamijeni Radonjić ili Ivanović"

Crnogorska košarkaška reprezentacija vratila se jutros u Podgoricu nakon eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Crveni" nijesu uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale Eurobasketa, pošto su poraženi od Letonije (100:68).

"Nijesmo išli bez želje da se plasiramo dalje, ali smo naletjeli na najgoreg mogućeg rivala", ponovio je selektor Bogdan Tanjević u razgovoru sa novinarima na podgoričkom aerodromu.

On je kazao da bi bilo teško proći dalje i u duelima sa svim ostalim potencijalnim rivalima iz grupe D.

"Rusija je nikad bolja i pripremljenija, Srbija je uvijek jaka, a zapala nas je Letonija koja ima najbolju generaciju", ocjenio je Tanjević.

Crnogorske košarkaše za dva mjeseca očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Kini 2019.

Tanjević je kazao da želi da bude dio i te priče i otkrio ko po njegovom mišljenju treba da ga naslijedi na klupi.

"Želje imam, napravili smo selekciju. Ja bio ovo dao samo Dejanu Radonjiću i Dušku Ivanoviću, nikom drugom", kazao je Tanjević.

Nikola Vučević je kazao da treba biti realan, te da naša selekcija nije u vrhu evropske košarke.

"Ekipu ne čini nekoliko igrača, nego dvanaest. Crna Gora trenutno nema kvalitet da se nosi sa najjačim ekipa u Evropi. Negdje smo u sredini po kvalitetu, što smo i pokazali. Dobili smo utakmice koje smo i trebali da dobijemo", istakao je Vučević.

Podsjetimo, Crna Gora će u kvalifikacijama za Mundobasket igrati u grupi sa Španijom, Slovenijom i Bjelorusijom. "Crveni" će kvalifikacije početi 23. novembra, duelom sa "furijom" u Sportskom centru "Morača" u Podgorici.

Iz svih osam kvalifikacionih grupa, po tri selekcije idu u drugi krug, pa "crveni" ne bi trebalo da imaju problema da prođu dalje.

Najbolje 24 selekcije se nakon prvog kruga dijele na četiri grupe sa po šest timova. Prve tri ekipe iz četiri grupe - ukupno 12 evropskih selekcija, prolaze na Svjetsko prvenstvo.

Prilog Nebojše Šofranca, TVCG:

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније