Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Višnjić

14. 09. 2017. 09:58 >> 10:14

BOGDANOVIĆ I MARJANOVIĆ

Znamo Ruse, odbrana je ključ

Košarkaši Rusije biće težak protivnik u polufinalu, a snaga Srbije je odbrana i u taj segment mora biti perfektan, poručili su izabranici Saše Đorđevića, Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović.

 

Srbija je sinoć u četvrtfinalu odigrala najbolju utakmicu na prvenstvu u kojoj su savladali Italiju 83:67. Najefikasniji u timu Srbije bio je Bogdanović sa 22 poena, Milan Mačvan je postigao 13, Vladimir Lučić 11, a Boban Marjanović i Dragan Milosavljević po 10 poena.

"Igrali smo kao tim prije svega. Borili smo se, znali smo kolika je važnost meča. Ostvarili smo glavni cilj da uđemo u polufinale Eurobasketa i u borbu za medalju. Već sada smo se skoncetrisani na Rusiju", kazao je Bogdanović za TVCG nakon meča.

On je dodao da je glavna snaga Srbije dobra odbrana.

"Kroz odbranu sve razvijamo. Protiv Italije smo dobro smo s loptom. Adaptirali smo se na njihovu odbranu dobro smo čuvali njihove bekove što nam je bilo dosta teško jer su to odlični igrači. Na osnovu rezultata reklo bi se da smo do pobijedili lagano ali to nije tako".

Najavljujući duel s Rusima, jedine selekcije koja je savladala Srbiju na Eurobasketu, Bogdanović je rekao:

"Znamo Ruse, znaju i oni nas. Igrali smo u grupi i prijateljsku utakmicu. Naša snaga je u odbrani i tu treba da 'bacimo' cio fokus", poručio je bek Sakramenta.

Marjanović je kazao da su igrali dobro protiv Italije sa svih pozicija.

"Nije nam bila nimalo laka utakmica iako rezultat drugačije pokazuje.Bogdanović je vođa ove ekipe. Gledamo svi da pomognemo jedni drugima. Svako ko uđe je važan šraf u ekipi. Sviđa mi se raspored poena i po tome se vidi da smo igrali kao tim i da su svi dali svoj doprinos", smatra Marjanović.

On je naveo da će protiv Rusa biti teško.

"Rusija je težak protivnik igraju dosta na pik'en'rol. Imaju dosta dobrih igrača. Šved igra fenomenalno, Mozgov isto. Očekuje nas veoma težak meč. Treba zaustaviti Šveda jer je on ključan za njihovu igru", naveo je Marjanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније