Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me

15. 09. 2017. 09:30   >>  09:00 10

EUROBASKET

Srbi ili Rusi, pitanje je sad?

Košarkaši Srbije i Rusije odigraće večeras polufinale na Eurobasketu u Istanbul.

Oba tim dosad imaju samo jedan poraz. Rusija je savladala u grupi upravo Srbiju, dok su izgubili od Letonije. što ih je na kraju koštalo prvog mjesta.

Pobjednik večerašnjeg duela igraće protiv neporažene Slovenije u nedjelju.

Osim na centarskim pozicijama, ključni duel na večerašnjem meču biće između Šveda i Bogdanovića. Njih dvojica su među glavnim kandidatima za MVP-ja turnira.

Šved nema puno podrške od drugova iz reprezentacije kada se utakmica lomi, što se najbolje vidjelo protiv Grka kada su "Heleni" napravili razliku dok je bio na klupi. Ipak, fantastična predstava u trećoj četvrtini Šveda bila je dovoljna za preokret.

Bogdanović je već nekolika puta na prvenstvu pokazao da je spreman da preuzme odgovornost. To se najbolje vidjelo protiv Italije kada je postigao 14 od svoja 22 poena u četvrtoj četvrtini.

Nakon poraza od Rusa Srbi su nanizali pet uzastopnih pobjeda. Iako će Rusija vjerovatno biti u psihološkoj prednosti, sigurno je i da će Srbi odigrati bolje nego na meču grupne faze.

Selektor Srbije, Saša Đorđević kazao je juče da je njegov tim izvukao pouke nakon poraza od Rusa.

"Ne mogu da kažem da su nas iznenadili u utakmici u grupi, ali su bili prvi koji su krenuli fizički na nas, istjerali iz nekih naših principa i nekih naših stvari koje smo tražili da uradimo. To će sigurno biti jedan od zadataka za igrače, da uđu fizički spremni za tu utakmicu. Mislim da smo izvukli dobre pouke tada, igrači su sjajno reagovali poslije te utakmice", rekao je juče Đorđević.

Duel u Sinan Erden areni počeće od 20:30 a prenos možete pratiti na TVCG 2.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније