Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 09. 2017. 23:40   >>  23:31

BOGDANOVIĆ NAKON MEČA

"Šved mi je rekao da sam lud"

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je njegova ekipa napravila uzuzetan uspjeh plasmanom u finale Evropskog prvenstva. Najbolji igrač Rusije Aleksej Šved kazao je da je presudilo prvo poluvrijeme, u kojem su, kako je rekao, previše toga dozvolili rivalu.

"Ovo je izuzetan uspjeh za nas. Ovo mi je prvo finale Evropskog prvenstva, ali cijeloj novoj generaciji. Poslije svih povreda, mi smo nastavili da vjerujemo. Sale nam je ulivao nevjerovatnu dozu samopouzdanja i energije, spremao nas za ovakve fizičke napore", rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Istanbulu pobijedila Rusiju sa 87:79. Protivnik u borbi za zlato izabranicima Aleksandra Đorđevića biće Slovenija.

Na pitanje novinara koliko je sanjao ovakav uspjeh sa nacionalnim timom, Bogdanović je rekao: "Ma nemate pojma... Ne mogu da vam opišem, igramo u tri godine finala Svjetskog prvenstva, Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva. Treba sad naći energiju da uzmemo to zlato. Slovenci igraju bez greške, izvanredno, ali moramo još jače da odgovorimo".

Bogdanović je u finišu meča pogodio jednu od ključnih trojki.

"Vjerovao sam do kraja. Radim to na treningu stalno. Promašio sam neke šuteve i pogodim najteži, ali takva je košarka, takav sam i ja, to je to", rekao je Bogdanović.

On je poslije utakmice razgovarao sa najboljim ruskim igračem, Aleksejem Švedom.

"Rekao mi je: 'Ti si lud'. Na to sam mu rekao: 'Majstore, ti daš 30 poena na svakoj utakmici'", rekao je Bogdanović.

Boban Marjanović je rekao da je njegova ekipa pružila sjajnu igru tokom cijelog prvenstva i da je zasluženo u finalu. Centar Detroita očekuje i teško finale.

"Ako želimo da dobijemo, moraćemo da igramo jače i pametnije od njih. Biće teška utakmica", rekao je Marjanović.

Šved: Mnogo toga smo dozvolili u prvom dijelu

Prva zvijezda ruske reprezentacije Aleksej Šved kazao je da je njegova selekcija previše rivalu dopustila u prvom poluvremenu polufinala Eurobasketa i da ih je to koštalo poraza.

"Mnogo toga smo dozvolili rivalu u prvom poluvremenu, mnogo toga. U drugom smo se sabrali, igrali mnogo bolje, ali ovo je polufinale Evrobasketa, u njemu ne možete da dozvolite sebi takav luksuz da odigrate onako kako smo mi odigrali na početku meča sa Srbima. Pa, opet, imali smo šansu. U jednom trenutku sam promašio ključnu trojku, iako sam bio siguran da će ući. Ali, kada šutnete, svašta može da se dogodi”, rekao je Šved.

Rusija i Španija će meč za treće mjesto odigrati u nedjelju od 16 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније