Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

17. 09. 2017. 13:07 >> 12:37
17

GROZNICA U "DEŽELI"

Slovenija "ključa" pred finale

Slovenija vri od uzbuđenja zbog, za nju, istorijskog finala Evropskog prvenstva u košarci protiv Srbije, a hiljade navijača na svaki način pokušavaju da prisustvuju večerašnjoj utakmici u Istanbulu, piše Frans pres. Ne propustite prenos finala na Prvom programu TVCG od 20 sati i 30 minuta.


"Naprijed ka pobjedi" je na naslovnoj strani dnevnog lista Delo, kao i svih drugih nacionalnih medija.

Od polufinalne pobjede nad Španijom u četvrtak navijači su krenuli u grozničavu potragu za kartama ne bi li u posljednjem trenutku došli do mjesta u istanbulskoj hali. 

Finale počinje u 20.30, a očekuje se šest do sedam hiljada slovenačkh navijača na tribinama hale "Sinan Erdem" koja prima 16.000 gledalaca.

Od petka su tur-operatori prodali više od hiljadu putovanja u Istanbul, a slovenačka administracija je pozvana da hitno napravi desetine pasoša.

Posebno su organizovana dva čarter leta, a hiljade navijača je na 18-očasovno putovanje do najvećeg turskog grada krenulo autobusom ili kolima.

Utakmica će biti prenošena na državnim medijima, kao i u ljubljanskom bioskopu koji je otkazao večernje projekcije zbog prenosa finala i tako izazvao navalu na 350 raspoloživih ulaznica.

Kakav god da bude rezultat, reprezentativci će u ponedjeljak biti dočekani kao heroji, a svi navijači koji budu željeli da ih vide i pozdrave moći će besplatno da putuju vozom.

Ovo je prvo finale nekog međunarodnog takmičenja u kome Slovenija učestvuje.

Slovenački nacionalni sport je međutim skijanje.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније