Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

13. 10. 2017. 14:15 >> 13:46

FMP U BARU

Pavićević: Prvi zadatak - zaustaviti Čovića

Košarkaši Mornara igraće sjutra u Baru protiv FMP-a utakmicu četvrtog kola ABA lige.

Obje ekipe na startu regionalnog šampionata ostvarile su po pobjedu i dva poraza.

Mornar je pred svojim navijačima savladao Partizan 83:81, dok je u gostima izgubio od Crvene zvezde 88:77 i Mega Bemaksa 91:79.

FMP je bio ubjedljiv protiv MZT Skoplja 100:72, dok je poražen od Cedevite 74:67 i Partizana 87:84.

Trener Mornara, Mihailo Pavićević kazao je da očekuje težak i neizvjestan meč.

"FMP je izuzetan rival, specifična kombinacija mladosti i iskustva. Ima nekoliko mladih, atletski građenih, fizički izrazito spremnih igrača, koji su u kombinaciji sa jednim od najiskusnijih i najboljih plejmejkera u ligi, Filipom Čovićem, veoma nezgodni za svakog protivnika", kazao je Pavićević.

On je naglasio da je prvi zadatak barskog tima da zaustavi Čovića i spriječi ili svede na manju mjeru njegove koševe i asistencije.

"Ne potcjenjujemo ostale igrače FMP-a, naprotiv, ali on je motor tima. Sa druge strane, moramo strpljivom, pametnom igrom u napadu, parirati gostima, bez ishitrenih šuteva kojima bismo Čoviću i saigračima otvarali mogućnost za kontranapade i lako poentiranje", kazao je Pavićević.

Prema riječima reprezentativng beka Nemanje Vranješa, svaka utakmica do kraja ABA lige biće neizvjesna.

"Liga je izjednačenija nego ikad i jedna pobjeda može da odluči o opstanku ili fajnal foru. Mi moramo da opravdamo ulogu favorita u Topolici i od prvog minuta krenemo silovito, slično kao protiv Partizana. Samo na taj način možemo da savladamo veoma dobru ekipu FMP-a", kazao je Vranješ.

Saopšteno je da je u kombinaciji za sastav i centar Radoje Vujošević, koji se oporavio od operacije stopala, ali još uvijek nije spreman za najveće napore.

Utakmica između Mornara i FMP-a u dvorani Topolica počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније