Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2017. 21:18 >> 08:35

EVROLIGA

Poraz Dubljevića, Žalgiris bolji od Zvezde

Valensija našeg Bojana Dubljevića pretpjela je poraz u 1. kolu Evrolige.

Španski šampion poražen je na gostovanju moskovskom Himkiju 70:75 (18:17, 19:25, 21:16, 13:16).

U prvom kvartalu je bilo izjednačeno, ali je domaćin uspio da ode na prvu kraću pauzu sa viškom poena (18:17). U nastavku je ruski sastav zaigrao još bolje, dodali su gas i poveli sa sedam poena pred poluvreme.

Nakon toga, probudila se Valensija, odlično je zaigrala u trećoj dionici došli i do preokreta, ali je domaćin zadržao prednost pred posljednjih 10 minuta.

Uspio je Himki da zadrži prednost u posljednjoj četvtini, odlično je zaigrao i novajlija Tomas Robinson, te je četa Jorgosa Barcokasa upisala trijumf po povratku u elitno takmičenje.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu Aleksej Šved sa 19 poena, pratio ga je bivši igrač LA Lejkersa Tomas Robinson sa 16, dvocifren je još bio Malkom Tomas sa 10 poena.

U poraženom sastavu najbolji Erik Grin sa 22 poena i čak osam skokova, pratio ga je Tibor Plajs sa 13 poena, po devet su dodali Dubljević i Durnekamp. 

Košarkaši Crvene zvezde porazom su započeli novu sezonu u Evroligi pošto je od njih bio bolji Žalgiris u Kaunasu rezultatom 78:76.

Domaća ekipa je u odlučujućim momentima odigrala za nijansu bolje i na krilima Pengosa, koji je u posljednjih 10 minuta ubacio 10 poena, došla do trijumfa.

Poslije trojke Bjelice na 15 sekundi do kraja Zvezda je došla do dva poena zaostatka 78:76, uspjela da ukrade loptu i preko Ročestija je imala napad za pobjedu. Međutim, Amerikanac nije pogodio trojku, prenosi Sport klub.

Najefikasniji u redovima šampiona Srbije i ABA lige bio je Pero Antić sa 17 poena (3/5 za tri), 15 je dodao Milko Bjelica, 10 Tejlor Ročesti, a 8 Džejms Feldin, koji je bio nevidljiv u drugom poluvremenu.

Žalgiris su predvodili Jankunas sa 15 i Pengos sa 14, poena, 11 je ubacio Ulanovas, a po 10 Vajt i Dejvis.

U narednom kolu crveno-bijeli u Kombank Areni dočekuju Barselonu, dok Žalgiris gostuje Himkiju.

Košarkaši Barselone pobijedili su na svom terenu ekipu Panatinaikosa s ubjedljivih 98:71 (24:20, 16:15, 25:19, 33:17) u posljednjoj utakmici prvog kola Evrolige.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kevin Sarafen sa 24 poena, a upisao je i devet skokova i dvije asistecije. Adrijen Moerman je ubacio 16, uz 11 uhvaćenih lopti, dok je Pau Ribas meč završio sa 11 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Nikos Papas sa 20 poena, a najbolje ga je pratio Nik Kalates sa 14 poena.

Barselona u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, koja je večeras poražena od Žalgirisa, dok Panatinaikos dočekuje Bamberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније