Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ rtcg.me/Beta ]

15. 10. 2017. 21:47 >> 21:39
7

DŽIKIĆ OCIJENIO

Igrali smo sa više energije i čvrstine

Trener Košarkaša Budućnost Volija Alekandar Džikić rekao je nakon velike pobjede nad Crvenom zvezdom da je njegov tim igrao sa više energije i čvrstine od rivala, te da je zbog toga nagrađen.

"Očekivali smo ovakav meč protiv evroligaša. Trudili smo se da budemo što bolji rival, a igrali smo sa više energije i čvrstine. To se isplatilo. Zvezda je dobar tim, iako promijenjen u odnosu na prošlu sezonu. To su pažljivo birani igrači, biće ta ekipa sve bolja..", kazao je Džikić.

Budućnost je večeras sa 79:75 pobijedila Crvenu zvezdu u četvrtom kolu ABA lige i tako crveno-bijelima nanijela prvi poraz u regionalnom takmičenju.

"'Mečirali' smo prepoznatljivu agresivnu igru Zvezde u odbrani, uspostavili smo kontrolu skoka u drugom dijelu, što je sve bilo veoma važno", dodao je Džikić.

Trener "plavih" se potom osvrnuo na dosadašnji dio sezone...

"Mi smo do sada podbacili samo protiv Igokee, sve ostale mečeve smo dobili. Nijesmo mi mačji kašalj, imamo šta da pokažemo. Liga je jako izjednačena, biće mnogo iznenađenja i to je veoma dobro za takmičenje", rekao je Džikić.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocijenio je večeras da je Budućnost zasluženo pobijedila njegovu ekipu i dodao da se moraju izvući pouke.

"Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Danas su je željeli više. To se vidjelo od prvog minuta... Neki nesrećni šutevi im nijesu ušli u prvom poluvremenu. Ovo je zaslužena pobjeda i čestitam im na tome", rekao je Alimipijević novinarima u Železniku.

Zvezda je večeras upisala prvi poraz u regionalnom takmičenju, pošto je u Železniku izgubila od Budućnosti sa 75:79 u četvrtom kolu regionalnog takmičenja.

"Nema govora, trebalo je da se pobijedi ova utakmica danas, da bi se stavila tačka na ovaj dobar period iza nas... Ako bismo sada uzeli da pričamo o umoru, šta onda da pričamo kada sezona odmakne?! Za ovakav tempo i ritam utakmica potrebno je da se uključi više igrača sa svojim učinkom. Mladi igrači, koji su imali manju minutažu protiv Žalgirisa su trebali danas lakše i bolje da rješavaju neke situacije. Prije svega mislim u odbrani, ni od koga se ne očekuje u napadu da rješava situacije", rekao je Alimpijević.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније