Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 10. 2017. 10:23 >> 21:54

PRIVREMENI UGOVOR

Rudež kod Dubljevića u Valensiji

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež potpisao je privremeni, tromjesečni ugovor sa Valensijom koji će biti aktiviran nakon što 31-godišnji Zagrepčanin obavi ljekarske preglede, objavljeno je na sajtu španske lige.

Valensija će biti drugi španski klub za koji će Rudež zaigrati, a u njega stiže nakon odrađenog pripremnog razdoblja s Orlandom, njegovim trećim NBA klubom za koji je u prošloj sezoni odigrao 45 utakmica.

Prije sezone u Orlandu, Rudež je igrao za Indijanu i Minesotu, pa je u NBA ligi ukupno upisao 146 nastupa, piše agencija Hina.

Rudež je u NBA ligu otišao nakon zapaženih nastupa u dvije sezone provedene u Saragosi, od 2012. do 2014. godine. On je prije Španije jednu sezonu proveo u Ciboni, a dvije u Cedeviti s kojom je dogurao do trećeg mjesta u Evrokupu pod vođstvom bivšeg selektora Hrvatske Ace Petrovića.

Rudež je ponikao u zagrebačkom Zrinjevcu iz kojeg je otišao u belgijski Ostende, a prvi put je na sebe skrenuo pažnju odličnim igrama u dresu Splita tokom dvije sezone (2006-2008) provedene u žutom dresu.

Prije nego što je 2009. godine stigao u Cedevitu, Rudež je jednu sezonu odigrao u ljubljanskoj Olimpiji s kojom je osvojio slovenačko prvenstvo i kup te imao premijerne nastupe u Evroligi, u kojoj će ponovno moći da zaigra u dresu Valensije, prošlogodišnjeg finaliste Eurokupa i iznenađujućeg prvaka Španije.

Valensija nakon pet kola u španskoj ligi ima učinak od četiri pobjede i jednog poraza i nalazi se na šestom mjestu, dok je u Evroligi peta s učinkom 2/1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније