Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2017. 09:38 >> 09:07

UZBUDLJIVO NBA VEČE

Jokić isključen zbog psovki, Kari briljirao

Protekle noći u NBA ligi odigrano je sedam mečeva, a veče je obilježio duel Los Anđeles Lejkersa i Denver Nagetsa, koji je pripao timu iz "grada anđela", kao i simutanka Stefa Karija u pobjedi šampiona na gostovanju Bruklinu.

Bilo je napeto u "Stejpls centru" u Los Anđelesu na meču između Lejkersa i Denvera, a glavni akteri su bili srpski krilni centar Nikola Jokić i njegov trener Majk Meloun.

Srpskog košarkaša i trenera Denvera je na 6:20 minuta do kraja druge četvrtine sa utakmice isključio arbitar Rodni Mot, pri rezultatu 50:32 za Lejkerse, prenosi Sport klub.

Jokić je prethodno u napadu uhvatio loptu, nije pogodio za dva poena, a u skoku ga je sa leđa odgurnuo košarkaš Lejkersa Kajl Kuzma. Trener Meloun je odmah utrčao na teren i uz viku se obrušio na sudiju Mota nezadovoljan odlukom da se ne svira faul.

Ubrzo je sve prekinuto, a bijesni Meloun je poslat sa terena, dok je isključen i Jokić, koji je takođe uz psovke reagovao prema sudijama.

Lejkersi su na kraju slavili pobjedu rezultatom 127:109, poslije ubjedljivog vođstva koje su povećavali i održavali još od prve četvrtine i rezultata 21:20.

Lonzo Bol, drugi pik sa ovogodišnjeg drafta, ostvario je drugi tripl-dabl u sezoni, pošto je u dresu Lejkersa imao 11 poena, 16 skokova i 11 asistencija. Najefikasniji u timu Jezerdžija bio je Džulijus Rendl sa 24 poena, dok je Bruk Lopez dodao 21 poen, a Džordan Klarkson 18 poena. Kajl Kuzma je imao 17 poena, a Kentavijus Koldvel-Poup dva poena manje.

Lonzo Bol je treći igrač Lejkersa u istoriji koji je u ruki sezoni došao do više od jednog tripl-dabla. Prije njega su to uspjeli legendarni Džeri Vest i Medžik Džonson.

U Denveru bolji od drugih je bio Geri Haris sa 20 poena, dok je 17 poena imao Vilson Čendler. Prije isključenja je Nikola Jokić na terenu proveo 12 minuta, a za to vrijeme je postigao šest poena.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa su u noći između nedjelje i ponedjeljka savladali Bruklin Netse na gostovanju rezultatom 118:111, a fenomenalnu partiju pružio je plejmejker šampiona NBA lige Stef Kari.

Kari je Netsima ubacio 39 poena, uz šut iz igre 14-24, 4-10 za tri, a imao je i 11 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Vođu tima, u odsustvu Kevina Durenta, koji je povrijedio skočni zglob lijeve noge, pratio je Klej Tompson sa 23 poena i 10 skokova, dok su dvocifreni bili i Omri Kaspi i Andre Igodala sa po 12 poena.

Odlični su na gostovanju Majamiju bili i Indijana Pejsersi, koji su na Floridi slavili sa 120:95. Ekipa iz Indijanapolisa je meč prelomila u trećoj četvrtini, a najzaslužniji za devetu pobjedu u sezoni, treću uzastopnu, bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Bogdanović je postigao 26 poena, uz šut 9-14 iz igre, 6-10 za tri poena, a sakupio je i tri skoka i dvije asistencije. Pola koša manje za Indijanu upisao je Majls Tarner, 15 poena je imao Viktor Oladipo, a po 12 Tadeus Jang i Daren Kolison.

U timu Majami Hita najefikasniji je bio rezervista Vejn Elington sa 21 poenom. Hasan Vajtsajd i Džoš Ričardson su postigli po 15 poena, a slovenački plejmejker Goran Dragić osam poena (3-8 iz igre, 2-4 za tri), uz pet skokova i četiri asistencije.

Finiks Sansi su savladali na svom terenu Čikago Bulse rezultatom 113:105, uz 27 poena Ti Džej Vorena za pobednički tim. U ekipi Sansa su odlični bili i Majk Džejms i Devin Buker sa po 15 poena, kao i Troj Danijels, koji je dodao 14 poena.

Najefikasniji u timu Bulsa bio je sjajni finski krilni centar Lauri Markanen sa 26 poena i 13 skokova, dok je Robin Lopez imao 16 poena i 10 uhvaćenih lopti. Kris Dan je postigao poen više, uz šest skokova i asistencija.

Svi rezultati:

Bruklin - Golden Stejt 111:118

Minesota - Detroit 97:100

Finiks - Čikago 113:105

Los Anđeles Lejkers - Denver 127:109

Majami - Indijana 95:120

Toronto - Vašington 100:91

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније