Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2017. 14:48 >> 14:19

MITROVIĆ ISTAKAO

"Biti selektor kruna karijere"

Novi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Zvezdan Mitrović kazao je da je imenovanje na tu funkciju doživljava kao krunu njegove trenerske karijere.

Mitrović će na klupi debitovati u petak u duelu sa Španijom.

On je za start kvalifikacja za Svjetsko prvenstvo saopštio spisak igrača.

"Smatram da je ovo mjesto kruna karijere u svakom poslu, pogotovo u našem trenerskom, pogotovo u mjestu gdje si rođen u državi gdje si ponikao. Zadnjih 15 godina sam vani, ali sam bio uz reprezentaciju, radio sam i mlađe kategorije, B selekciju, bili smo u kontaktu i produžavamo rad i saradnju koja traje evo već 25 godina", kazao je Mitrović.

Ugovor sa njim potpisan je do završetka kvalifikacija za Mundobasket.

"Što se tiče takmičenja i novog sistema koji je nešto novo za sve nas, tu mislim na sistem prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, malo je u sjenci sukoba Eurolige - FIBA - igrača. Na spisku je 13 igrača, odnosno njih 24 je na širem za svaki slučaj ako u pripremnom periodu bude nekih nepredviđenih dešavanja, povreda, bolesti, da možemo dopuniti spisak sa nekim od njih", rekao je Mitrović

On je kazao da je i novi tim Španije nepoznanica, navodeći da će igrati čisto na individualni pristup.

"Igrači će dobiti karakteristike protivničkih igrača i nadam se pomoći Blagote Sekulića i Nemanje Radovića u pripremi za taj duel. Gledaju se sistemi odbrane i napada, pravi se taktički dio, ali za nas je to sve nepoznanica i biće važna informacija o njihovom individualnom kvalitetu. Biće specifično adaptirati se, ali ćemo probati da u tih osam treninga do utakmice postavimo osnovne elemente u fazi napada i odbrane", rekao je Mitrović.

Kapiten Blagota Sekulić smatra da Crna Gora može do iznenađenja u meču sa Španijom.

"Španija dolazi bez igrača koji i Evroligi, u izmijenjenom sastavu nego što su bili na ljetos na EP. I bez pomenutih igrača, napravili su dobar sastav spoj veoma iskusnih igrača i nekih mladih igrača pred kojima je velika karijera, ali koji su već u ovom trenutku veoma kvalitetni. Tako da svakako nas očekuje teška utakmica. Mislim da nijesmo favoriti, ali imamo šanse, da uz pametnu igru, veliku borbenost i nadam se punu "Moraču", napravimo iznenađenje", rekao je Sekulić.

On je dodao da Crnoj Gori nedostaje najkvalitetniji dio tima, centarska linija.

"Španija ima potpuno novi tim i sigurno će im biti teško da to sve ukomponuju u kratkom periodu. Ali, svakako nam neće biti lako", rekao je Sekulić.

Duel u dvoranii Morača počeće u 20 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније