Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

23. 11. 2017. 11:05 >> 12:24

CRNOGORSKI "ŠPANAC"

Radović: Čvrstinom na "crvenu furiju"

Košarkaški reprezentativac Crne Gore, Nemanja Radović, kazao je da sadašnja Španija nema toliko jaku igru u reketu, dodajući da će tražiti bržu igru u tranziciji sa dosta šuteva i agresivnom odbranom.

Vremena nema puno, danas je posljednji dan kako bi se do tančina analizirao protivnik i spremila taktika u oba pravca košarkaši Crne Gore sjutra veče od 20 sati u “Morači” dočekuju Španiju u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kao što je poznato i rečeno Zvezdan Mitrović je na mukama kako bi što bolje spremio “crvene” za okršaj sa najboljom selekcijom u 21. vijeku. Dodatni problem predstavlja i drugi sastav Španije koji dolazi u naš glavni grad. A, ko bi bolje poznavao i skautirao protivnika od crnogorskog “Španca” Nemanje Radovića. Bivši igrač Mornara i Budućnosti je za tri godine dobro upoznao sjutrašnje protivnike, igrao je mnogo puta sa njima ili protiv njih u dresu Mursije, a sada Obradoira.

Nakon dvije godine 26-godišnji centar je ponovo obukao opremu sa crnogorskim grbom i spreman je da pomogne selektoru i stručnom štabu.

“Srećan sam što sam opet tu. Uželio sam se reprezentacije. Igranje za klub je lijepo, ali je san svakog igrača da zaigra za nacionalnu selekciju i ponosno predstavlja svoju zemlju. Daću sve od sebe”, rekao je Radović, prenose Dnevne novine.

Radović ističe da je reprezentacija Španije praktično drugi tim.

“To je praktično drugi tim, ali su tu kvalitetni igrači koji godinama igraju u španskoj ligi. Tu je i nekoliko iskusnih igrača. Mislim da sa ovim timom nemaju toliko jaku igru u reketu kao kada su tu Pau i Mark Gasol. Sigurno će tražiti neku bržu igru u tranziciji sa dosta šuteva i agresivnom odbranom. Moramo odgovoriti na to, moramo biti čvrsti i agresivni, igramo pred domaćim navijačima”, ističe Radović.

Tim koji je nekoliko godina zajedno, biće uskraćen igranja Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Marka Todorovića.

“Pa osim Vučka, Bojana i Marka ostatak je tu. Dobro se poznajemo, hemija u ekipi je vrhunska. Možemo tražiti svoju šansu u tom jedinstvu”, jasno je poručio Radović.

Poslije tri godine u Mursiji Nemanja je ovog ljeta potpisao ugovor sa Obradoirom koji igra sjajno ove sezone. Nakon devet kola ima sedam pobjeda i samo dva poraza i dijele drugo mjesto sa Barselonom, Valensijom i Fuenlabradom.

“To je vrhunski rezultat za sad. Vrhunska grupa momaka uz sjajne trenere. Obradoiro nema budžet kao ekipe u vrhu, pa je tajna za dobar rezultat ta hemija”, ističe Radović, MVP devete runde ACB lige.

Španci Radovića ističu kao jednog od glavni igrača u napadu Crne Gore.

“Normalno je da se koncentrišu na mene. Ali, moram biti opušten, ne smije to uticati na moju igru”, zaključio je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније