Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

23. 11. 2017. 11:26 >> 10:56

BISER CG KOŠARKE

Simonović: Mnogo mi znači poziv selektora

Poziv selektora mnogo znači, uvijek je čast igrati za reprezentaciju, a posebno seniorsku, rekao je mladi debitant u seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore, Marko Simonović.

Spisak od 13 igrača koji je saopštio Zvezdan Mitrović za okršaj protiv Španije donio je i jedno iznenađenje – Marko Simonović će debitovati za seniorsku košarkašku reprezentaciju Crne Gore.

Talentovani 18-godišnji Kolašinac koji igra na poziciji centra, dobio je povjerenje stratega Monaka nakon dobrih partija u italijanskom drugoligašu Sijeni.

Marko i saigrači vrijedno rade u Podgorici, a Dnevne novine su razgovarale sa momkom koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije. Sa juniorima je prošle sezone bio zlatni na Evropskom prvenstvu B divizije u Skoplju, a sada je dočekao poziv u A tim.

“Poziv selektora mnogo znači, uvijek je čast igrati za reprezentaciju, a posebno seniorsku. Malo sam iznenađen, a ovo je veliki motiv da nastavim sa dobrim radom”, rekao je Simonović.

Najjača strana crnogorske selekcije uvijek je bila ta unutrašnja linija, ali zbog neigranja Bojana Dubljevića i Nikole Vučevića Simonović će sigurno imati prostora. Osim njega tu su još Filip Barović, Zoran Nikolić, kapiten Blagota Sekulić i Nemanja Radović.

Simonović ističe da prisustvo starijih u reprezentaciji mnogo znači.

“Znači mnogo, iskusni su, igraju u dobrim klubovima i pomažu mi da se što bolje uklopim u seniorski sistem”, iskren je 18-godišnji Simonović.

Simonović očekuje kvalitetnu košarku u ovim specifičnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a osvrnuo se i na duel protiv “crvene furije”.

“Očekujem dobre partije i kvalitetnu košarku. Španija je zemlja košarke, uvijek imaju kvalitetne igrače. Iako su u drugom sastavu, nezgodni su. Borićemo se”, jasno poručuje Simonović. 

Marko Simonović je još jedan biser crnogorske košarke, a to je potvrdio i prestižni ESPN koji ga je nedavno uvrstio među prvih 15 pikova na NBA draftu 2019. godine. Nakon tri godine u Torinu, promijenio je sredinu i potpisao dvogodišnji ugovor sa Sijenom (nekadašnji Montepaski) koja se takmiči u Seriji A2. Nakon sedam kola imaju tri pobjede i četiri poraza, a Simonović iz meča u meč ima veću odgovornost.

“Dobijam minute i trudim se da opravdam u najboljem svjetlu. Nijesmo baš najbolje otvorili sezonu, desile su se neke promjene u timu i očekujem bolji nastavak sezone”, poentirao je Simonović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније