Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Anadolija [ Objavila R.B. ]

24. 11. 2017. 21:57   >>  21:28 1

KVALIFIKACIJE ZA SP

BiH šokirala Rusiju u Sarajevu

Košarkaška reprezentacija BiH u prvom kolu grupe “E“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini pobijedila je u Sarajevu favorizovanu Rusiju rezultatom 81:76 (20:21, 18:17, 22:18, 21:20) . BiH tim je večerašnjim trijumfom sjajno otvorila kvalifikacije, ali i priredila jedno od najvećih iznenađenja prvog kola.

Rusi su bolje otvorili utakmicu i poveli 4:0, ali se BiH tim konsolidovao i bio u prednosti sve do posljednje sekunde prvog perioda, kada je Mikhail Kulagin pogodio trojkuicu za 21:20 u korist Rusije. U drugoj četvrtini vodila se ravnopravna borba, prvo je BiH otišla na plus četiri (25:21), da bi gosti brzo preokrenuli i poveli sa šest razlike (33:27). No, nakon sjajnih prvih 20 minuta na odmor se odlazi sa neriješenih 38:38.

Rusija i drugo poluvrijeme otvara serijom 4:0 za 42:38, ali se onda bude i BiH reprezentativci i publika u dvorani “Mirza Delibašić“, pa je nakon svega minut na semaforu ponovo neriješenih 42:42. Oko 5.000 prisutnih na tribinama i u nastavku je moglo uživati u vrhunskoj košarci. Dugo se igralo koš za koš, uglavnom su Rusi bili u prednosti od dva poena, ali ih je BiH tim konstanto stizao i u posljednju četvrtinu ušao sa plus četiri (60:56).

Važan trenutak utakmice dogodio se u 32. minutu, kada je do tada najefikasniji BiH igrač Gordić, nakon nesportske u trećoj četvrtini dobio tehničku grešku zbog koje je isključen. Ipak, to kao da je dalo krila izabranicima Duška Vujoševića koji su zaigrali još angažovanije, pa četiri minuta prije kraja imaju najveću prednost od devet poena (71:62). Rusi dva minuta kasnije uspijevaju da se približe na minus četiri (68:72). U uzbudljivoj završnici BiH košarkaši uspijevaju da zadrže prednost i tako šokiraju Ruse.

BiH su do trijumfa predvodili Džanan Musa koji je ubacio 18 poena, te sjajni Nemanja Gordić sa 16 i Andrija Stipanović sa 13. Na drugoj strani Vitalij Fridzon je bio nezaustavljiv postigavši 25 poena.

U drugom kolu grupe “E“, 27. novembra BiH će u Roanu gostovati Francuskoj, dok će Rusija ugostiti Belgiju. U drugi krug kvalifikacija plasiraće se po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam grupa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније