Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

10. 12. 2017. 09:40 >> 12:55

DOMINIRAO NA TERENU

Prvi tripl-dabl Vučevića u karijeri

Fenomenalan učinak reprezentativca Crne Gore u noći između subote i nedjelje u NBA ligi - Nikola Vučević zabilježio je prvi tripl-dabl u karijeri u najjačoj ligi svijeta.

Vučević je sjajnoj formi, u duelu sa Atlantom dominirao je na parketu i meč završio sa 31 poenom, 13 skokova i 10 asistencija.

Ipak, njegov učinak nije bio dovoljan da Orlando trijumfuje u Atlanti – Hoksi su slavili rezultatom 117:110.

Vučevića je dobro slijedio saigrač Džonatan Simons sa 29 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je u pobjedničkom timu najbolji bio turski košarkaš Ersan Iljasova, koji je postigao 26 poena, zabilježio tri skoka i četiri asistencije.

Magični su pretpjeli 17. poraz ove sezone, a imaju 11 pobjeda.

 

Melo kao Juing, 48 poena Hardena

Sjajnu individualnu statistiku nastavio je da bilježi plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk, koji je predvodio svoj tim do trujumfa nad Memfisom.

Tandersi su ostvarili pobjedu poslije produžetaka od 102:101 u Memfisu. Domaćini su bolje ušli u meč, dobili prvu četvrtinu sa 15 poena prednosti (34:19), da bi u nastavku meča gosti polako preuzimali inicijativu, prenosi Sport klub.

Vestbruk je zabiležio 87. tripl-dabl u svojoj dosadašnjoj karijeri (20 poena, 11 skokova, 14 asistencija), a u pobjedi su zapaženu ulogu imali i njegovi saigrači Karmelo Entoni i Stiv Adams koji su ubacili sa 21 poen i zabilježili po devet skokova.

Karmelo je večeras odigrao svoj 1000. meč u NBA ligi. Zanimljivo je da je svaki meč počeo na parketu i na taj način stao rame uz rame sa čuvenim košarkašem Njujork Niksa Patrikom Juingom, koji je uz 33-godišnjeg Karmela jedini u istoriji američke košarkaške lige kome je to pošlo za rukom.

San Antonio Sparsi su slavili protiv Finiks Sansa rezultatom 104:101. U slavljeničkom timu najbolji su bili Lamarkus Oldridž sa 20 poena, devet skokova i dvije asistencije i Patrik Mils sa 20 poena, uz dva skoka i dvije asistencije.

Hjuston Roketsi su u gostima pobijedili Portland Blejzerse sa 124:117, a Džejms Harden je nastavio sa sjajnim partijama, postigavši 48 poena i zabilježivši osam skokova i tri asistencije. Demijan Lilard je bio najbolji u timu Blejzersa sa 35 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije ulazio u igru.

Košarkaši Majami Hita savladali su Bruklin Netse u gostima rezultatom 101:89. Najzapaženiju ulogu u pobjedničkoj ekipi imao je reprezentativac Slovenije Goran Dragić, koji je ubacio 20 koševa i zabeležio sedam skokova i tri asistencije. Slijedili u ga saigrači Tajler Džonson sa 20 poena, četiri skoka i jednom asistencijom, kao i Džejms Džonson sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Los Anđeles Lejkersi su pobijedili Šarlot Hornetse sa 110:99. U timu pobjednika se istakao Kajl Kuzma sa dabl-dabl učinkom 12 poena, 14 skokova, dvije asistencije, kao i Džordan Klarkson sa 22 poena, pet skokova i šest asistencija. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Svi rezultati:

Atlanta - Orlando 117:110

Šarlot – L.A. Lejkers 99:110

Čikago – Njujork 104:102

Klivlend – Filadelfija 105:98

Milvoki - Juta 117:100

Memfis - Oklahoma 101:102

Finiks - San Antonio 101:104

Portland - Hjuston 117:124

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније