Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

15. 12. 2017. 22:51 >> 22:42
2

PREOKRET "CRVENO-BIJELIH"

Zvezda nastavila seriju, srušila Valensiju

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras Valensiju sa 86:82 (26:22, 14:16, 16:25, 30:19), u 12. kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Džejms Feldin sa 26 poena, dok je Tejlor Ročesti postigao 13, a Pero Antić 10.

Valensiju je predvodio Fernando Sanemeterio sa 17, dok je Tibor Plajs postigao 13. Bojan Dubljević je ubacio četiri poena i imao je 10 skokova.

Ekipa Dušana Alimpijevića na visokom je nivou igrala u prvom poluvremenu, Tejlor Ročesti i Nemanja Dangubić odveli su ekipu u nekoliko navrata do 11 poena prednosti, ali je u posljednja dva minuta druge dionice došlo do velikog pada u igri, što je Valensija iskoristila i do poluvremena došla na dva poena zaostatka 38:40.

Drugo poluvrijeme loše je počelo po crveno-bijele. Valensija je počela da kontroliše dešavanja na terenu, proradio je šut s distance, kao i ofanzivni skok poslije koga su dolazili do lakih poena, a i igrači Zvezde su mnogo srljali u napadu.

Domaćin je postepeno počeo da uvećava prednost, pa su na sedam i po minuta prije kraja imali 13 poena prednosti - 72:59. Djelovalo je u tim trenucima da će Valensija riješiti meč u svoju korist, ali je uslijedio veliki preokret crveno-bijelih.

Serijom 17:0, za koju su najzaslužniji bili Antić i Dejan Davidovac, crveno-bijeli su došli do preokreta, a potom su u penal završnici preko Feldina ovjerili trijumf.

Zvezdi je to peta pobjeda iz 12 utakmica u Evroligi i sada je na 11. mjestu, a Valensija ima tri trijumfa i devet poraza, pa se nalazi na 14. mjestu.

Nešto ranije večeras Panatinaikos je sa 80:72 pobijedio Olimpiju iz Milana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније