Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 12. 2017. 18:58 >> 21:12
10

TRIJUMF U BEOGRADU

Mornar od -20 do pobjede nad Partizanom

Košarkaši Mornara savladali su večeras u Beogradu ekipu Partizana sa 98:93 (7:25, 30:25, 31:19, 30:24) u utakmici 13. kola ABA lige.

Mornar je upisao šesti trijumf u regionalnom takmičenju, iako su u prvom poluvremenu bili u zaostatku i 20 poena. Na drugoj strani, Partizanu je ovo bio sedmi poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je nekadašnji košarkaš Partizana Uroš Luković sa 26 poena, a najbolje su ga pratili Brandis Rejli-Ros sa 21 i Derek Nidam sa dva poena manje.

U redovima Partizana najbolji su bili Patrik Miler i Najdžel Vilijams-Gos sa po 16 poena, dok je Mihajlo Andrić ubacio 15.

u narednom kolu Mornar dočekuje Mega Bemaks, dok Partizan gostuje FMP-u.


Domaćin je bolje otvorio utakmicu i već nakon tri minuta imao dvocifrenu prednost (13:2). Crnoj-bijeli su igrali dobro i u odbrani, pa su košarkašima Mornara postigli samo sedam poena u prvoj četvrtini, od kojih je pet sa linije slobodnih bacanja (25:7).

Na početku druge dionice Partizan je brzo došao do 20 poena prednosti (27:7). Mornar je do kraja poluvremena uspio da pronađe pravi ritam u igri, ali ne i da ozbiljnije zaprijeti crno-bijelima pa su na veliki odmor otišli sa 13 poena zaostatka (50:37).

Naš predstavnik je bolje zaigrao u drugom poluvremenu, poenima bivšeg Partizanovog igrača Lukovića uspio je da dođe do jednocifrenog zaostatka (50:42). Partizan je stao u napadu, dok su s druge strane pogađali Luković, Bakić i Vranješ za vođstvo Mornara (62:61) tri minuta prije kraja četvrtine.

Mornar je posljednju dionicu počeo s minimalnom zaostkom, da bi se u nastavku obje ekipe smjenjivale u vođstvu. Pogađali su i jedni i drugi, a Mornar je poenima Rejli-Rosa i Lukovića došao do četiri poena prednosti minut prije kraja meča.

Andrić je u prvom narednom napadu pogodio za tri poena, ali je na drugoj strani odmah odgovorio i Nidam. Luković i Vranješ su zatim bili precizni sa linije penala, da bi zatim Partizan ponovo pogodio za tri poena na osam sekundi prije kraja, ali to nije bilo dovoljno domaćoj ekipi da ponovo dođe do vodjstva i završi utakmicu u svoju korist.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније