Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 12. 2017. 22:23 >> 21:57

VJEROVAO U IGRAČE

Pavićević: Samopouzdanje strahovito raslo

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da je njegova ekipa na gostovanju Partizanu upisala veliku pobjedu.

Mornar je večeras savladao Partizan sa 98:93 u utakmici 13. kola ABA lige, iako je gubio i do 20 poena razlike.

"Dvije godine igramo, ovo je peta utakmica, uključujući i onu u ABA kupu prije početka prvenstva, i svaka je bila neizvjesna do kraja. Ja sam i u najavi rekao da dolazimo da probamo da dobijemo Partizan. Nijesam to rekao iz čistog hira, nego sam znao da možemo da odigramo, vjerujući u kvalitet koji imamo i to neko samopouzdanje koje je zaista strahovito napredovalo", rekao je Pavićević.

On je naveo da njegova ekipa u prvom poluvremenu nije postojala na terenu, ni u odbrani ni u napadu.

"Jedino što je bilo dobro u tom prvom poluvremenu je to što je, ja bih rekao, Partizan počeo rano da slavi i dozvolio nam je da dođemo na 13 razlike, 13 razlike je danas u košarci ništa, to su dvije dobre odbrane, dvije trojke i u igri si. To se i desilo", rekao je Pavićević.

Trener Mornara je rekao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu izbacila Partizan iz ritma, odnosno da je crno-bijele uhvatila panika kada se razlika spustila ispod 10 poena.

"Izbacili smo ih ritma, počeli su da promašuju, mi smo počeli da pogađamo... To je košarka. Za nas ovo znači puno, dobiti Partizan u Pioniru se rijetko dešava, čestitam igračima na velikoj pobjedi", rekao je Pavićević.

Amerikanac Derik Nidam sa 19 poena ponovo je bio jedan od najbopljih u ekipi Mornara.

"Partizan je večeras izašao veoma agresivno i na početku su nas baš "udarili u lice". Ipak, kako je utakmica odmicala, mi smo se polako vraćali i u srećan sam što smo uspjeli da preokrenemo rezultat", izjavio je Nidam.

Njegov kolega na klupi Partizana, Nenad Čanak, preuzeo je odgovornost za večerašnji poraz njegove ekipe od Mornara.

"Izuzetno tešak i bolan poraz za nas. U jednoj utakmici gdje za tri četvrtine primiš 91 poen malo je reći - sramotno. Svakako da je na treneru najveću odgovornost kad sa plus 20 utakmica ode u minus", rekao je Čanak novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније