Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Sport klub ]

01. 01. 2018. 12:26   >>  11:53

ODGRANO 8 MEČEVA

Osveta Hjustona u novogodišnjoj noći

Protekle noći odigrano je osam utakmica u NBA ligi, a veče je obilježio trijumf Hjuston Rokitsa nad Los Anđeles Lejkersima poslije dva produžetka.

Rokitsi su slavli rezultatom 148:142 i tako se osvetili Lejkersima za poraz u prethodnom susretu prije sedam dana, a poslije velike borbe Džejms Harden i Kris Pol su donijeli prevagu Teksašanima, koji su tako prekinuli niz od pet poraza.

Harden je utakmicu završio sa 40 poena i 11 asistencija, ali se povrijedio u posljednjoj četvrtini, dok je Pol dodao 28 poena, deset asistencija i šest skokova. Sjajan je bio i Trevor Ariza, koji je upisao 26 poena.

Na drugoj strani, Lejkersi su imali četvoricu igrača sa preko 20 poena, među kojima je najbolji bio Džulijus Rendl sa 29 poena, 15 skokova i šest asistencija. Džoš Hart je upisao 26 poena i šest skokova, dok je Kajl Kuzma imao 23 poena i pet skokova.

Rokitsi su trenutno na drugom mjestu ‚Zapada‘ sa 26 pobjeda i devet poraza, dok su Lejkersi na samom začelju konferencije sa skorom 11/24.

Za razliku od svog gradskog rivala, Los Anđeles Klipersi su ostvarili pobjedu u novogodišnjoj noći, pošto su slavili na svom terenu sa 106:98 protiv Šarlot Hornetsa. Oba tima su imala mnogo uspona i padova, ali su se Klipersi ustalili u vođstvu u posljednjem periodu poslije sjajne igre Hornetsa od kraja poluvremena.

Kliperse je do 16. pobjede predvodio Lu Vilijamsa sa 40 poena i osam asistencija, dok je Blejk Grifin upisao 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Teodosić je upisao osam poena, pet asistencija i jedan skok za 27 minuta na terenu, ali je igru napustio ranije zbog bola u nozi.

Kod Hornetsa, istakao Kemba Voker sa 30 poena.

Klipersi su deveti tim Zapadne konferencije trenutno, dok su Hornetsi na 12. poziciji na Istoku sa skorom 13/23.

Minesota Timbervulvsi pobijedili su Indijana Pejserse sa 107:90 i upisali 27. pobedu.

Junak pobjede Vulvsa u Indijanapolisu bio je Džimi Batler, koji je upisao 26 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Karl-Entoni Tauns uz 18 poena imao i 14 skokova. Džo Jang se istakao na drugoj strani sa 20 poena i pet skokova, dok je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović imao 13 poena.

Sakramento Kingsi poraženi su na svom terenu od Memfis Grizlisa sa 114:96, pošto su njihovi rivali imali i 33 poena prednosti. Kingsi su poveli samo na početku utakmice, a potom su potpuno pali.

Grizlise je predvodio Tajrik Evans sa 26 poena, sedam skokova i pet skokova, a još četvorica igrača imala su dvocifreni učinak.

Kod Kingsa, Vili Koli-Stajn je imao 21 poen i osam skokova, Badi Hild je dodao 15 poena, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao osam poena i imao po pet skokova i asistencija za 27 minuta.

Sjajnu partiju imao je hrvatski košarkaš Dario Šarić u trijumfu Filadelfija 76ersa nad Finiks Sansima sa 123:110. Šarić je taj duel završio sa 27 poena i tako izjednačio svoj rekord, a pored njega odlični su bili i Džoel Embid sa 22 poena, devet skokova i pet asistencija, Džej Džej Redik sa istim brojem poena i Ben Simons sa jednim poenom manje, devet skokova i šest asistencija.

Kod Sansa, Devin Buker je upisao 32 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Ti Džej Voren dodao 28 poena.

Najveće iznenađenje dana priredili su Dalas Maveriksi, koji su na gostovanju savladali Oklahoma Siti Tander sa 116:113.

Harison Barns je bio sjajan u redovima Teksašana sa 24 poena, Denis Smit je dodao 19 poena i šest asistencija, dok je Dirk Novicki utakmicu završio sa 13 poena.

Kod Tandera, Rasel Vestbruk je imao 38 poena, 15 skokova i 11 asistencija, Pol Džordž je upisao 25 poena, a Karmelo Entoni 21, ali je njihovom timu to bilo nedovoljno za 21. trijumf ove sezone.

Vašington Vizardsi su slavili protiv Čikago Bulsa sa 114:110. Bulsi su tokom utakmice imali i 14 poena prednosti, ali se domaći tim nije predavao i do pobjede došao u neizvjesnoj završnici.

Bredli Bil je sa 39 poena i po devet skokova i asistencija učestvovao u trijumfu svog tima, dok je Džon Vol uz 21 poena imao i devet asistencija i šest skokova.

Bulsi su u svojim redovima imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najbolji je bio Nikola Mirotić sa 21 poenom, dok je dva manje imao Kris Dan, koji je upisao i 11 asistencija i sedam skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније