Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 07. 2013. 10:42 >> 10:44

PRODUŽILI SARADNJU

Đinobili još dvije godine u Spursima

San Antonio Spursi ne odustaju od svojih veterana. Aktuelni vicešampioni NBA lige produži su saradnju sa Argentincem Manuom Đinobiliem, koji će još dvije sezone ostati u Teksasu.

Detalji ugovora nijesu objavljeni, ali mediji prenose da je saradnja produžena na još dvije godine i da će sjani 35-godišnji bek zarađivati sedam miliona dolara po sezoni.

Nakon uspješne karijere u Evropi, Đinobili je u NBA stigao 2002. i svih 11 dosadašnjih sezona proveo je u Spursima sa kojima je osvojio i tri šampionska prstena (2003, 2005, 2007).

Do sada, odigrao je 727 utakmica u regularnom dijelu sezone u dresu Spursa. Prosječno je postizao 14.9 koševa uz 3.9 skokova i četiri asistencije. Argentinac je u plej ofu zabilježio 157 nastupa, na koje je prosječno upisao uz 15.6 koševa, 4.4 skoka i 3.9 asistencije. Prošle je sezone postizao 11.8 koševa, 4.6 asistencija i 3.4 skoka u regularnom dijelu, i 11.5 koševa, 5.0 asistencija i 3.7 skokova u doigravanju.

U dresu reprezentacije, najveći uspjeh ostvario je na Olimpijskim igrama u Atini 2004., kada je Argentina osvojila zlato.

Pored iskusnog Đinobilija, u San Antonio je došao i 27-godišnji italijanski reprezentativac Marko Belineli. On je u NBA stigao 2007.kada su ga sa 18. pozicije na draftu izabrali Golden Stejt Voriorsi, dok je prošlu sezonu igrao za Čikago Bulse.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније