Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

12. 01. 2018. 13:19 >> 12:52

POZIVA NAVIJAČE

Džikić: Biće potrebna i podrška protiv Trenta

Trener košarkaškog kluba Budućnost, Aleksandar Džikić, upozorava da će biti potrebna izuzetna energija protiv italijanskog Trenta u narednom kolu Eurokupa, te poziva navijače da ih podrže u Sportskom centru "Morača".

Za manje od dvije sedmice, 24. januara, Budućnost Voli već bi mogla da ovjeri četvrtfinale Evrokupa! Tada igra sa Trentom u Italiji, u drugom meču protiv protivnika koji je po svim košarkaškim rezonima rival po mjeri.

Naredne srijede, u vrtoglavom ritmu mečeva koji se nastavlja na dva fronta, u Podgoricu stiže Trento, tim koji je djelovao kao da ima limitirani kvalitet na gostovanju Lokomotivi, prije dva dana u Krasnodaru. Ipak, radi se o atletski dominantnoj, defanzivno izuzetno potkovanoj ekipi, zato je lako razumjeti oprez trenera Aleksandra Džikića.

“Nemojte misliti da nas Trento neće namučiti. Pobjeda nad Cedevitom je važna, pobijedili smo izuzetan tim, otvorili sebi neke šanse, ali čeka nas izuzetan protivnik naredne srijede. U takvoj situaciji biće nam potrebna izuzetna energija, naravno i podrška”, kazao je Džikić za Arenu.

Evroligaški nivo

Ono što je, nezavisno od Džikićevih riječi, jasno Budućnost Voli je zaslužila naredne srijede prvi put ove sezone punu dvoranu u Podgorici u Evrokupu. Ne zbog kvaliteta rivala (a Italijani igraju odličnu košarku), ni zbog važnosti meča, već zbog činjenice da crnogorski šampion trenutno igra košarku na nivou kvaliteta evroligaša. Za to nijesu dokaz samo pobjede nad Cedevitom i Crvenom zvezdom ove sedmice to je utisak koji je oslabljeni tim ponio još sa gostovanja Bajernu u Minhenu i odlične partije sredinom decembra.

Već mjesec Budućnost Voli igra na nivou favorita Evrokupa, imala je šansu da pobijedi i neporaženu Lokomotivu Kubanj a taj tim je prije samo četiri dana ubjedljivo savladao moskovski CSKA, lidera Evrolige!

“Ne razmišljamo o dometima, svjesni smo da se u ovakvom ritmu mečeva može sve promijeniti jednim neočekivanim porazom. Znamo da nas očekuje izuzetno težak meč sa Megom u subotu. Ali, imamo pravo da budemo zadovoljni i optimisti”, poručio je Kajl Gibson, tihi bek koji je bio jedan od “diskretnih heroja” trijumfa nad Cedevitom (16 poena i pet asistencija).

Mnogo opcija

U pobjedi nad Cedevitom, impresionirao je prije svega karakter Džikićevog tima. Jer u svim statističkim kategorijama ekipe su bile izjednačene, a protiv favorita Budućnost Voli jedino je u ofanzivnom skoku za nijansu odskočila.

Impresionirala je sigurnost tima u ključnim momentima, mali broj grešaka, a raduju partije Seada Šehovića (odskočio sa 16 poena i osam skokova) i plejmejkera Nemanje Gordića (pronašao pravu igru nakon lošije partije protiv Crvene zvezde, sa 18 poena i po četiri skoka i asistencije).

“Dobro je da tokom mečeva znamo da osjetimo na koja oružja možemo da računamo. Bitno je da odradimo žestoko onaj timski posao, a uvijek će biti spreman neko da odskoči, preuzme odgovornost. Niko od nas nema iluziju da nas lak posao čeka protiv Mega Bemaxa u subotu”, rekao je Gordić.

Do tada, valja se nadati dodatnom oporavku centra Filipa Barovića (protiv Cedevite tri minuta na terenu), većoj ulozi za mlade, energične Popovića i llića (u Zagrebu sa jednocifrenom minutažom), novom nastupu mladog Starovlaha, šuterskoj inspiraciji Nikole Ivanovića, koja je izostala u Zagrebu…

Čak i ovako oslabljen tim, pokazuje širinu u rotaciji i to je izuzetan kvalitet crnogorskog šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније