Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2018. 14:47 >> 14:09
2

KRITIKOVAO EKIPU

Džikić: Momci iz Mege su nam održali čas

Iako je Budućnost Voli upisala novu pobjedu u ABA ligi, trener Aleksandar Džikić, imao je šta da zamjeri svojim igračima.

"Plavi" su juče savladali Mega Bemaks u Sremskoj Mitrovici sa 94:83, u meču 16. kola ABA lige, vezali četvrtu pobjedu i tako sačuvali prvo mjesto na tabeli.

"Od ove utakmice pamtićemo neke opšte stvari, da smo zabilježili pobjedu, ostali na prvom mjestu na tabeli, da je ostalo još jedno kolo manje do kraja ligaškog dijela takmičenja... Međutim, ovi momci iz Mege su nam održali čas. Sramotno je da smo im dozvolili 20 skokova u napadu, od čega su 15 lopti pod našim košem uhvatili njihovi bekovi. Zato ću mOrati da popričam sa ljudima u mojoj ekipi koji su zaduženi za taj dio posla", izavio je trener Podgoričana.

Budućnost je u prvoj četvrtini primila 31 poen, što je, ističe Džikić, nedopustivo.

"Mega je apsolutno jedna od najpotentnijih ekipa u ABA ligi bez obzira na svoje godine i neiskustvo, oni imaju veliki kvalitet. Zato uopšte nijesam zadovoljan načinom na koji smo ušli u ovu utakmicu. Nije postojala kontrola tempa kao i ni neophodna čvrstina, a to je ono što je esencijalno u utakmicama protiv Mege. Neki moji igrači su vjerovatno pomislili da će protivnik sam sebe da pobijedi. Megina pozicija na tabeli nikako nije projekcija njihovog kvaliteta igre. Ne vidim odakle ideja da će ova utakmica biti laka, posebno što smo u Mitrovicu došli poslije serije vrlo teških mečeva, a ovo je već šesti dan kako smo van Podgorice", kazao je Džikić.

Igrač Budućnosti, Filip Barović, istakao je važnost sinoćnje pobjede.

"Naravno, svaki trijumf je bitan jer smo postavili visoke ciljeve. Loše smo odigrali u prvoj četvrtini, mnogo primljenih koševa, a protivniku smo dozvolili i previše ofanzivnih skokova. Međutim, u nastavku smo stegli odbranu i odigrali onako kako znamo i upisali veoma važnu pobjedu", rekao je centar Budućnosti.

Trener Mege Bemax, Dejan Milojević, kazao je da je Budućnost pokazala zašto je lider na tabeli.

"Igrali su čvtrsto, kvalitetno. Parirali smo im dobro većim dijelom utakmice, imali smo svoje vrlo dobre momente. Dosto dobro smo igrali u prvom poluvremenu, ali to nijesmo uspjeli da krunišemo nekom većom razlikom. U drugom poluvremenu je Budućnost iskoristila neke naše greške i nedovoljno dobru komunikaciju, loše smo preuzimali u odbrani, a oni su pogađali otvorene šuteve. Nas šut ovog puta nije služio, imali smo svega 23 odsto šuta za tri poena, a ako želite da pobijedite ekipu koja je lider na tabelio to nije dovoljno", izjavio je Milojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније