Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

20. 01. 2018. 21:52 >> 20:19

ABA LIGA

Partizan, nakon preokreta, savladao Cibonu

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu zagrebačku Cibonu sa 80:69 (17:17, 23:26, 21:16, 19:10), u utakmici 17. kola ABA lige.

Partizan je predvodio kapiten Novica Veličković "dabl dabl" učinkom od 23 poena i 12 skokova. Najdžel Vilijams Gos postigao je 13 poena uz osam asistencija, Vanja Marinković dodao je devet poena, dok su Đorđe Gagić i Aleksandar Aranitović postigli po osam.

U ekipi Patizana debitovali su novi igrači Amerikanac Kvame Von, koji je postigao šest poena i Francuz Bondža Si, sa dva poena.

U ekipi Cibone najefikasniji je bio Marko Tomas sa 22 poena, Luka Žorić postigao je 15 uz sedam skokova, a Branislav Ratkovica 12 poena i šest asistencija.

Partizan je poveo sa 7:0, ali je Cibona uspjela da se primakne na 13:14, prije svega zahvaljujući "trojkama" Tomasa, a zatim i da povede poen razlike poslije bacanja Ratkovice.

Ekipe su se poslije toga smjenjivale u vođstvu, ali nijedna nije uspjela da stekne više od četiri poena prednosti. U beogradskom timu koševe su postizali Marinković, Veličković i Aranitović, a sa druge strane Tomas i Žorić, koji je postigao posljednjih šest poena u završnici, za vođstvo Cibone na poluvremenu od 43:40.

"Trojkom" Ratkovice Cibona je stekla šest poena prednosti na početku treće dionice 46:40, a Partizan je poslije toga uspio da preokrene na 53:52. Ekipe su se poslije toga ponovo smjenjivale u vođstvu, sve dok Partizan nije napravio seriju 8:0 i poveo sa 68:60.

Bivši igrač crno-bijelih Ratkovica je prekinuo tu seriju poenima iz slobodnih bacanja, ali je Partizan poslije poena Najdžela Vilijamsa Gosa prvi put stekao dvocifrenu prednost, 72:61. Beogradski tim je do kraja sačuvao prednost i stekao važnu pobjedu u borbi za plej-of.

Partizan je sada četvrti na tabeli sa devet pobjeda i osam poraza, a Cibona zauzima deveto mjesto skorom od šest pobjeda i 11 poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније