Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

13. 02. 2018. 18:20 >> 18:25

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

Kašćelan: Opravdati ulogu favorita protiv Islanda

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore želi da protiv Islanda ispravi greške iz duela sa Slovačkom i opravda ulogu favorita, kazao je član stručnog štaba Zoran Kašćelan.

Crna Gora i Island odigraće sjutra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Eurobasket.

Kašćelan vjeruje da će crnogorske košarkašice pokazati da su naučile na greškama koje su napravile protiv Slovačke.

"Dobro je što nam odmah dolazi utakmica protiv Islanda, da pokažemo gdje smo u ovom momentu", kazao je Kašćelan na brifingu sa novinarima.

On je naglasio da i pored poraza od Slovačke apsolutno vjeruje u plasman na Eurobasket.

"Idemo korak po korak, mislimo samo na narednu utakmicu. Koncetrisani smo samo na Island, da pobjedom obezbijedimo lakši nastavak kvalifikacija, a o mečevima u Slovačkoj i Bosne i Hercegovini razmišljaćemo kada budu na redu", rekao je Kašćelan.

On je kazao da Island i pored ubjedljivog poraza od Bosne i Hercegovine na momente igrao solidno i parirao rivalu.

"Koliko god da je Island atipična košarkaška država, nije lako igrati protiv njih. U Sarajevu su prije nekoliko dana izgubili 30 razlike, ali su prvo poluvrijeme igrali u egalu sa BiH. Koliko god da sve lako izgleda na papiru, neće biti sigurno tako, moramo da budemo maksimalno koncentrisani i da od starta nametnemo svoj ritam", rekao je Kašćelan.

On je kazao da se ne plaši da je samopouzdanje poljuljano poslije poraza od Slovačke.

"Imamo igračice koje imaju kvalitet, koje igraju u inostranstvu i navikle su na ovakve situacije, na pobjede i poraze. To je sastavni dio sporta, moramo da se nosimo i da protiv Islanda pokažemo da smo naučili iz grešaka koje smo napravili u meču sa Slovačkom", rekao je Kašćelan.

On je potvrdio da selektor Roberto Injiges duže neće moći da računa na povrijeđenu Jelenu Vučetić, navodeći da su joj "stradali" ligamenti koljena.

"Nije baš sjajna situacija zbog povreda. Teška povreda Jelene Vučetić nas je šokirala, nakon nalaza urađenih poslije meča sa Slovačkom. Ipak djevojke su spremne da se bore, da odbranimo domaći teren i mlađe koje dobiju šansu moraju da je iskoriste", rekao je Kašćelan.

Talentovana Dragana Živković očekuje da će protiv Islanda dobiti priliku da igra, navodeći da ne sumnja u novi trijumf.

"Očekujemo pobjedu, ali znamo da će biti težak meč, vjerujemo u naš kvalitet. Oporavili smo se od meča sa Slovačkom. Island ima mladu ekipu, ne predaju se nikad tako da moramo do kraja meča naš ritam da držimo, da damo sve od sebe i da budemo bolje nego protiv Slovačke", rekla je Živkovića.

Ona je poručila da sve igračice vjeruju u plasman na Eurobasket.

"Izmakla je ta pobjeda protiv Slovačke, ali vjerujemo u nas i plasman na šampionat kontinenta", kazala je Živković.

Duel Crna Gore i Islanda u dvorani Verde kompleksa počeće u 19 sati.

Crna Gora je u prva tri kola upisala dva trijumfa i poraz.

Savladala je Island u Rejkjaviku 84:62 i Bosnu i Hercegovinu (BIH) 76:55 u Podgorici, dok je jedini poraz doživjela u prošlom kolu pred svojim navijačima od Slovačke 73:72.

Island je bez pobjede u prva tri kola.

Plasman na Eurobasket, koji će 2019. godine biti odigran u Srbiji i Letoniji, izboriće prvoplasirana i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam kvalifikacionih grupa. Direktno učešće je zagarantovano samo domaćinima Letoniji i Srbiji, a kvalifikacije moraće da igra i šampion Španija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније