Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2018. 20:47   >>  20:51

TREĆA POBJEDA

Košarkašice ubjedljive protiv Islanda

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Islanda 69:37 (12:14, 23:17, 19:13 i 15:3), u utakmici četvrtog kola A grupe kvalifikacija za Eurobasket.

Crnogorske košarkašice dobile su i prvi međusobni duel u Rejkjaviku 84:62, a večeras su upisale treći trijumf u kvalifikacijama.

Savladale su pred svojim navijačima i Bosnu i Hercegovinu (BIH) 76:55, dok su jedini poraz doživjele u prošlom kolu od Slovačke 73:72.

Najefikasnije u pobjedničkoj selekciji bile su Glen Džonson i Božica Mujović sa po 14, dok je sa 11 poena meč završila Jelena Dubljević.

U selekciji Islanda, koja je doživjela četvrti poraz, najbolja je bila Helena Sversidotir sa 22 koša.

U drugom meču te grupe se Slovačka je pred svojim navijačima, nakon tri produžetka, pobijedila i BIH 100:95.

Crna Gora će u narednom kolu, 17. novembra, bit gost BIH.

Plasman na Eurobasket, koji će 2019. godine biti odigran u Srbiji i Letoniji, izboriće prvoplasirana i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam kvalifikacionih grupa. Direktno učešće je zagarantovano samo domaćinima Letoniji i Srbiji, a kvalifikacije moraće da igra i šampion Španija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније