Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 03. 2018. 14:50   >>  14:51

FINALNI TURNIR KUPA

"Odbrana titule obaveza Budućnost Bemaksa"

Nikšić će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se, kao i prošle godine, boriti Budućnost Bemaks, Primorje, Nikšić i Lovćen.

U polufinalnim duelima, u petak, sastaće se Budućnost Bemaks i Primorje, odnosno Lovćen Bemax i Nikšić 1995.

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da je osvajanje oba domaća trofeja obaveza podgoričkog tima.

"Finalni turnir tradicionalno dolazi u nezgodno vrijeme. Mi se na dan polufinala vraćamo iz Beograda gdje igramo sa Partizanom u WABA ligi. To ne mijenja stvar, naše ambicije su jasne. Imamo najbolji tim, odbrana titule je naša obaveza", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On očekuje da će Nikšić, kao sportski grad, biti dobar domaćin i da će svi posjetioci u dvorani uživati u ženskoj košarci.

Pomoćni trener Primorja, Siniša Samac rekao je da je za hercegnovski klub i sam plasman na finalni turnir veliki uspjeh.

"Naš tim čine pionirke, kadetkinje i četiri juniorke. To je presedan u istoriji crnogorske ženske košarke i za nas plasman na finalni turnir predstavlja veliki uspjeh. Nemamo pretjerana očekivanja od duela protiv Budućnost Bemaksa, ali se nadam da ćemo pružiti dobru igru i otežati rivalu da trijumfuje. Za nas je čas biti u takvom društvu", kazao je Samac.

Trener Lovćena, Zoran Kašćelan kazao je da utakmica sa ekipom Nikšića prilika za njegovu mladu ekipa da odigra pravi takmičarski meč.

"Radujemo se toj utakmici, da se izmjerimo sa pojačanom ekipom Nikšića. Naš cilj ostaje isti – napredak i razvitak naših mladih košarkašica. Utakmica je prilika za jasniju sliku njihovog kvaliteta, posebno kroz utakmice u kojima rezultat nije poznat i prije njihovog početka. Prilika da vidimo kako će se nositi sa pritiskom koji niijesu imali do sada", kazao je Kašćelan.

Trener Nikšića, Mirko Baletić kazao je da plasmanom u polufinale ispunjen cilj, a da bi finale bilo korak naprijed.

"Zadovoljni smo što ćemo igrati finalni turnir, korak naprijed bilo bi finale. Lovćen nas je tri puta pobijedio ove sezone, red je da mi dobijemo jednu utakmicu. Očekujem zanimljivu košarku. Kao organizatori pokušali smo da napravimo korak naprijed i damo veći značaj ženskoj košarci nego što je to do sada bila", kazao je Baletić.

Trofej brane košarkašice Budućnost Bemaksa, a u prošlogodišnjem finalu u Igalu bile su bolje od Lovćena 78:36.

Podgorički tim posljednjih šest godina osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније