Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 07. 2013. 11:59 >> 13:48

KANDIDAT ZA DRES CG

Rajs: Radujem se saradnji s Pavićevićem

Plejmejker Makabija Tajris Rajs, koji je u prošloj sezoni bio najbolji igrač i strijelac minhenskog Bajerna, kazao je da je veoma zadovoljan što je postao član reprezentacije Crne Gore, ističe da odlično poznaje selektora Luku Pavićevića i nekoliko reprezentativaca, a vjeruje da će se nametnuti i zaslužiti mjesto među 12 igrača koji će predstavljati našu državu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Novi igrač Makabija sa kojim je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor, danas će odraditi ljekarske preglede u Kliničkom centru u Podgorici i dobiti potrebna dokumenta, nakon čega će se u petak priključiti saigračima na Zlatiboru.

Prvi ustisci su da je Crna Gora divna zemlja, ljudi su veoma ljubazni i siguran sam da ću upoznati mnogo dobrih ljudi. Iako je veoma vruće, zadovoljan sam što sam doputovao u Podgoricu i što ću se priključiti pripremama na Zlatiboru. Znam da Crna Gora ima sjajan tim, poznajem nekoliko igrača, a svakako da znam što nas očekuje na Evropskom prvenstvu nakon sjajnog učinka u kvalifikacijama. Poznati su mi kvaliteti nekih crnogorskih reprezentativaca kao što su Peković, Vučević, Dubljević i Ivanović, radujem se što ću raditi i sa ostalim reprezentativcima, jer je Crna Gora u kvalifikacijama pokazala da je sjajan tim i da svaki igrač ima određenu ulogu u ekipi. Odlično poznajem i selektora Pavićevića koji je veoma zahtjevan i traži maksimum od svakog igrača i na treninzima i na utakmicama. Radujem se saradnji sa Pavićevićem, u Bajernu je trener bio Svetislav Pešić, a s obzirom na to da se radi o trenerima koji imaju prilično sličan sistem igre, vjerujem da neće biti problema da se uklopim u sistem reprezentacije Crne Gore“, rekao je Rajs u izjavi za zvanični sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Rajs ističe da je prvi cilj reprezentacije Crne Gore na Eurobasketu u Sloveniji plasman u drugu fazu i vjeruje da ''crveni'' mogu da osvoje jedno od prva tri mjesta u grupi u kojoj su još Litvanija, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

„Prvi cilj je prolazak u drugu fazu, a nakon toga možemo da pravimo i planove za veće domete. Viza za Svjetsko prvenstvo u Španiji naredne godine bila bi ostvarenje sna, ali moramo da idemo korak po korak. Grupa je veoma teška, za protivnike imamo sjajne reprezentacije, ali uz igru iz kvalifikacija i veliku želju koja postoji da se napravi dobar rezultat u Sloveniji, vjerujem da neće biti problema da se izbori plasman u drugu fazu“,rekao je Rajs. 

Rajs bi trebalo da donese dodatni kvalitet na spoljnim pozicijama našoj reprezentaciji.

Tajris Rajs u petak će se priključiti pripremama reprezentacije na Zlatiboru, gdje izabranici Luke Pavićevića odrađuju glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 4. do 22. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније