Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg.me ]

15. 03. 2018. 17:05   >>  17:01

ŽRIJEB ZA SP

Kadeti saznali rivale u Argentini

Crnogorski košarkaši igraće u grupi C na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Argentini.

Izabranici Mladena Ostojića za rivale su dobili Kanadu, Egipat i trećeplasirani tim sa šampionata Azije koji će se održati u aprilu u Kini.

"Sasvim zadovoljavajuć žrijeb. Na kraju smo izbjegli i Mali koji je praktično Francuska u malom, jer većinom su to igrači koji su školuju u Francuskoj. Prezadovoljan sam generalno žrijebom, ali još je rano, svakako nam je olakšalo to što smo bili u prvom šeširu. Trenutno imamo samo snimak sa prvenstva Amerike, gdje su Amerikanci pobijedili Kanadu sa 50 razlike. Čekaćemo da vidimo ko će stići iz Azije. Radio sam malo u Libiji, znamo ponešto o tim selekcijama, a kada su ostali u konkurenciji Mali i Egipat draže mi je bilo da to bude Egipat. Kanada je prvi rival, još ćemo se više upoznati sa njima, ali sigurno da su oni mnogo bolji izbor za nas od recimo Srbije, Turske koje imaju sjajnu ekipu i bili su u drugom šeširu. Kanađani su generalno najbolji izbor iz tog šešira. Najbitnije je da imamo dovoljno vremena da se upoznamo sa prvim protivnikom, a ostale ćemo skautirati na licu mjesta." kazao je selektor Mladen Ostojić i dodao:

"Vrlo je bitno da smo izbjegli ukrštanje sa Sjedinjenim državama u daljoj fazi. Što se tiče ukrštanja idemo na grupu D, tamo su četvrti tim iz Azije koji bi trebalo da možemo dobiti, tu su Francuzi koji nam leže. Imamo poseban motiv nakon prošlogodišnjeg finala, godinama je isti selektor i isti način igre i odlično ih poznajemo. Moramo vidjeti kakvi su Argentinci imaju mnogo dobrih seniorskih košarkaša vidjećemo im i ovu generaciju, a Hrvati su možda i najslabiji evropski tim od ovih koji su nam mogli zapasti. Zadovoljni smo žrijebom, sada je sve na nama, da se dobro pripremimo. Plasman na šampionat je veliki uspjeh, a tamo ćemo polako stvarati očekivanja kao i prošle godine. Ovo je prvi put da idemo na Svjetsko prvenstvo, igraćemo protiv drugačijih stilova košarke, biće to jedno potpuno novo iskustvo."

U grupi A su prvak Azije, Portoriko, Turska i Dominikanska republika. U grupi B, Mali, drugi tim šampionata Azije, Sjedinjene Države i Srbija. te na kraju u grupi D, Hrvatska, Francuska, Argentina i četvrtoplasirana ekipa sa prvenstva Azije.

Prvenstvo u Argentini počeće 30. juna, a naša kadetska selekcija nastup je izborila osvajanjem srebra na Eurobasketu u Podgorici prošlog ljeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније